Šport
1339 ogledov

Pretnarjeva toži ministra Erjavca

Urška Hrovat Špela Pretnar Jure Košir Mediaspeed.net
Nekdanja slovenska alpska smučarka Špela Pretnar in zunanji minister Karl Erjavec sta se zapletla v medsosedski spor, ki se je začel konec leta 2013. Zadeva se je znašla na sodišču, skorajšnjega epiloga pa še ni videti.

Šestkratna zmagovalka tekem za svetovni pokal alpskih smučark ter lastnica malega kristalnega globusa za zmago v posebnem seštevku slaloma v sezoni 1999/2000 je sprožila tožbo proti aktualnemu zunanjemu ministru in predsedniku koalicijske Demokratične stranke upokojencev, njegovi hčerki Ines Erjavec in njenemu partnerju Urošu Hočevarju zaradi motenja posesti, ker pralni stroj, omara in grelnik, last Erjavčevih, ki stojijo na hodniku, ovirajo dostop do njenega ljubljanskega stanovanja.

A epiloga zgodbe v sporu 42-letne Pretnarjeve, ki je v karieri zbrala trinajst uvrstitev na oder za zmagovalke v svetovnem pokalu alpskih smučark, ter 54-letnega Erjavca še ni tako hitro pričakovati. Kot je v današnji izdaji poročalo Delo, je sodnica okrajnega sodišča v Ljubljani znova odprla glavno obravnavo.

Karl Erjavec | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
"Omenjena zadeva še ni zaključena, saj je sodišče po dodatni proučitvi zadeve ugotovilo, da je treba pridobiti še dodatne dokaze, zato bo aprila opravilo še eno glavno obravnavo. Sodnica namreč želi na lastne oči preveriti, ali pralni stroj, grelnik in omara Pretnarjevo zares tako ovirajo pri vstopu v njeno stanovanje, kot ves čas trdi sama. Sam ogled spornega hodnika je bil napovedan že za minuli petek, a so ga morali prestaviti na prihodnji teden," poroča Delo.

Pretnarjeva in Erjavčevi si delijo majhen slabih šest kvadratnih metrov velik hodnik v eni od starejših stanovanjskih zgradb v starem delu Ljubljane. Nekdanja vrhunska smučarka trdi, da zaradi omenjenih predmetov težko dostopa do svojega stanovanja, pralni stroj stoji nasproti njenih vhodnih vrat, poleg tega pa povzroča čezmeren hrup in vibriranje.

Soseda je večkrat prosila, da naj stroj umakneta, a je njena prošnja ostala brez odziva, zato se je odločila za tožbo. Erjavčevi so nato odgovorili s proti-tožbo, saj Pretnarjevi očitajo vznemirjanje lastninske pravice, češ da nekdanja športnica sploh nima pravice do uporabe tega prostora, pa četudi je to edina pot v njeno stanovanje, še piše Delo.

Komentarjev 13
  • Marjan Valič 15:47 03.maj 2015.

    pa kaj misli če je rjavec in njegova šči jaz bi pralni stroj razbil in ko ga jebe kaj misli če je minister da je bog je pa en veliki pantalon z vlado ured

  • Milan Novak 19:51 13.april 2015.

    Bo Kahl na sodišču že zhihtu !!!!

  • titty 15:46 13.april 2015.

    S čim obremenjujejo sodišča.....medsosedski odnosi so pa tudi na nivoju "šestkratne zmagovalke tekem za svetovni pokal alpskih smučark ter lastnice malega kristalnega globusa za zmago v posebnem seštevku slaloma v sezoni 1999/2000" in "aktualnega zunanjega ministra".