Šport
16 ogledov

Prevc na treningu znova odličen

Peter Prevc EPA
Peter Prevc je tudi na torkovem treningu na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v Falunu prikazal obetavna skoka. V prvem nastopu je zasedel tretje mesto, v drugem poskusu je bil šesti.

Peter Prevc v tretji seriji ni skakal. Ostali slovenski skakalci so pokazali po en dober skok. V prvi seriji je deseto oceno s skokom, dolgim 129 metrov, dobil Jurij Tepeš. V drugi seriji je bil Matjaž Pungertar s 122,5 metra 12., v tretji pa je bil Nejc Dežman, ki je skočil 125,5 metra, sedmi, Jernej Damjan pa s 121 metri 14. Trener Goran Janus se je po treningu odločil, da bo dal v sredinih kvalifikacijah priložnost tudi Pungertarju, ki na srednji napravi ni dobil priložnost, brez nastopa pa bo ostal Tepeš.

Blestel je zmagovalec novoletne turneje Avstrijec Stefan Kraft, ki je v prvi in tretji seriji zasedel drugo mesto, v drugi pa je skočil 129 metrov in si prvo mesto delil z novim svetovnim prvakom s srednje naprave Norvežanom Runejem Velto (127,5 m). Prvo serijo je s skokom 134,5 metra in daljavo dneva, resda z dveh zaletnih mest višje kot Prevc in Kraft, dobil Poljak Piotr Žyla. V zadnji seriji je bil s 133 metri najboljši Nemec Severin Freund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.