Šport
18 ogledov

Prevc spet malce za stopničkami

Peter Prevc EPA
Avstrijec Gregor Schlierenzauer je zmagovalec prve od dveh tekem v Lillehammerju. Najboljši Slovenec je bil tudi tokrat Peter Prevc, ki je osvojil peto mesto.

Gregor Schlierenzauer je vodil že po prvem skoku, v drugo pa je ubranil prednost in prišel že do svoje 53. zmage v svetovnem pokalu. V Lillehammerju je slavil šestič: "Da sem spet povsem na vrhu po letu dni, je super. Zelo sem srečen. Danes je bilo zaradi spremenljivih razmer zelo težko skakati." Na stopničkah sta danes končala še domačin Anders Fannemel in Avstrijec Michael Hayböck.

Peter Prevc je bil tokrat še drugič v sezoni peti, enkrat je osvojil še četrto mesto. "Danes sem končal na petem mestu. A moj cilj, da bi na tekmi prikazal ne le enega, temveč dva dobra skoka, še ni izpolnjen," je navijačem pred nedeljsko peto tekmo svetovnega pokala v sezoni sporočil Prevc.

Skupno šesti

V vetrovni loteriji se je že po prvi seriji od nadaljevanja poslovilo kar nekaj skakalnih asov, kot so Nemec Richard Freitag, Avstrijec Andreas Kofler in tudi štirikratni olimpijski prvak in najboljši skakalec to zimo, Švicar Simon Ammann. Slednji, zmagovalec minulih tekem v Kuusamu, je kljub današnjemu spodrsljaju zadržal rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu, drugi je japonski veteran Noriaki Kasai, tretji pa Fannemel. Edini Slovenec med najboljšo deseterico je Prevc na šestem mestu.

Ekipni uspeh Slovencev

Poleg Petra Prevca, ki je bil po prvi seriji 11., je tokrat do točk prišlo še pet slovenskih orlov, skupno so kar trije končali v prvi deseterici. Jernej Damjan je v finalu napredoval na osmo mesto, Robert Kranjec pa je zadržal deseto mesto iz prve serije. K ekipnemu uspehu varovancev trenerja Gorana Janusa so prispevali še Matjaž Pungertar s 13., Nejc Dežman z 20. in Jurij Tepeš s 23. mestom. Že v prvi seriji je kot 48. nastope končal Tomaž Naglič.

V nedeljo bo na skakalnici Lysgaard na sporedu še ena tekma; prva serija se bo začela ob 14.15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.