Šport
19 ogledov

Prevc: "Tepeš se kar ni mogel zaustaviti"

Planica 2015 Anže Petkovšek
"Vsi smo zelo dobro opravili svojo nalogo, velja pa izpostaviti Jurija Tepeša, ki se kar ni mogel zaustaviti," je po zmagi na ekipni tekmi dejal Peter Prevc.

Planiška pravljica je danes dobila novo poglavje. Imeniten nastop slovenskih letalcev je navdušil 30-tisoč glavo množico v dolini pod Poncami. V slovenski reprezentanci ni bilo slabega člena, kar potrjuje tudi 43 točk pred drugouvrščenimi Avstrijci, ki se v edini seriji niso mogli enakovredno kosati z varovanci Gorana Janusa.

"Glede na poskusno serijo so fantje na tekmi še stopnjevali svoje polete. Bili smo res v vlogi favorita, vendar ja nastop pred takšno množico nekaj posebnega, tako da ni bilo lahko. Fantje so upravičili pričakovanja in sam sem ob tej zmagi začutil veliko olajšanje," je po koncu tekme povedal glavni trener slovenske reprezentance.

Močan veter oviral Prevca

Ponovno razpoloženi Peter Prevc je dodal: "Vsi smo zelo dobro opravili svojo nalogo, velja pa izpostaviti Jurija Tepeša, ki se kar ni mogel zaustaviti. Tekma je bila zaradi številnih prekinitev kar dolga, kar pa je bilo zaradi močnega vetra tudi razumljivo."

V slovenski vrsti je bil najdaljši Jurij Tepeš, ki si je želel še daljšega poleta: "Ravno pred mojim skokom so znižali nalet, tako da nisem mogel skočiti še dlje. Upam, da bom na zadnji tekmi sezone pododbno razpoložen. Skušal bom čim bolj uživati in na lep način zaključiti sezono, po možnosti s čim daljšim poletom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.