Šport
46 ogledov

Pri 18-ih v beli majici, a malce razočaran

Žiga Jerman Vid Ponikvar/Sportida
Komaj osemnajstletni Žiga Jerman je nosilec bele majice za najboljšega mladega kolesarja na dirki po Sloveniji.

Luka Mezgec je z zmago na drugi etapi dirke po Sloveniji oblekel zeleno majico za skupno vodilnega ter si priboril tudi rdečo za najboljšega po osvojenih točkah. Slovenski kolesarji pa imajo v svoji lasti še eno majico. Belo za najboljšega v konkurenci mladih kolesarjev bo tudi v tretji etapi nosil član Rog-Ljubljana Žiga Jerman. Skupno je z osmimi sekundami zaostanka uvrščen na peto mesto.

"Občutki so danes malo mešani. Vesel sem, da nosim belo majico, a sem tudi malce razočaran zaradi smole, ki sem jo imel v zadnjih kilometrih. Dva fanta pred mano sta padla, poskušal sem odviti in šel na pločnik, kjer pa sem se zaletel v gledalca. Sem sicer kar tehničen kolesar in mi je ustrezalo, da se je malce skupina razredčila," je po drugi etapi dirke po Sloveniji dejal 18-letni kolesar.

Ta se je izkazal že na prvi etapi od Kopra do Kočevja, ko je bil od uvodnih kilometrov v begu še z osmerico kolesarjev, a jih je glavnina ujela pred vstopom v Kočevje. Jerman je sicer med etapo dobil dva leteča cilja.

"Bil sem kar presenečen, da nisem bil zelo zmatran. Mislil sem, da bom precej bolj izmučen. A ni bilo tako, danes sem imel kar sveže noge," je dejal nosilec bele majice, ki je o tretji etapi, ta se bo končala na Rogli menil: "Mislim, da je zame jutri malce pretežka trasa za v klanec. A vsekakor bomo 'borbali', na koncu pa bom bidel, kaj mi bo to prineslo."

To je sicer zanj prvi nastop na domači dirki, navdušen je nad gledalci: "Veliko ljudi je bilo ob cesti. Vzdušje je bilo res pravo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.