Šport
228 ogledov

"Približujeva se svetovnemu vrhu"

Nejc Zemljak Aleš Oblak
Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta končala nastope na evropskem prvenstvu v odbojki na mivki v Latviji.

Slovenca sta se prebila v izločilne boje, a sta nato izgubila že v prvem krogu. Po izenačenem in napetem obračunu sta bila uspešnejša Nemca Lorenz Schümann in Julius Thole, ki sta v drugi krog izločilnih bojev napredovala z izidom 2:1 v nizih. Nemško-slovenski obračun je bil najdaljši dvoboj prvega kroga izločilnih bojev evropskega prvenstva v latvijski Jurmali. Slovenca sta se odločno upirala 14. nosilcema prvenstva, a sta bila na koncu prekratka za napredovanje v drugi krog. Nemca sta slavila z 21:17, 24:26, 15:12. Dvoboj je trajal 56 minut.

Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta v skupinskem delu prvenstva sicer  igrala v skupini B ter najprej s 23:25 in 19:21 izgubila z olimpijskima podprvakoma, Italijanoma Danielejem Lupom in Paolom Nicolaijem, zatem pa z 1:2 v nizih še s Poljakoma Mariuszom Prudelom in Kacperjem Kujawiakom. Nastop med najboljših 24 dvojic na stari celini sta si zagotovila z zmago s 24:22 in 21:19 nad Norvežanoma Mathiasom Bernstenom in Sveinom Solhaugom.

Kljub porazu že na prvi oviri izločilnih bojev nista bila razočarana. Iz Latvije Slovenca odhajata z dobrimi občutki. "Vsekakor je uvrstitev med najboljših 24 dvojic še ena potrditev tega, da dobro delava, da se približujeva svetovnemu vrhu in da sva v koraku z najboljšimi ekipami," je dejal Zemljak.

"Nastop na evropskem prvenstvu je dodaten motiv, predvsem pa veseli spoznanje, da se vsi, ki so povezani z odbojko na mivki, pa tudi širša javnost zavedajo, da ima Slovenija par, ki je konkurenčen. Sama to sicer že nekaj časa veva, zdaj pa mislim, da sva prepričala tudi druge in to naju zelo veseli. Upava, da bova še naprej ostala v dobri formi in le še napredovala," je pojasnil Zemljak, ki bo na nekaj letošnjih turnirjih nastopil še z drugim partnerjem.

Slovenska odbojkarja na mivki sta tekmovanje končala na 17. mestu. Dvoboj z Nemcema sta začela nekoliko slabše in tekmecema dopustila, da sta jima vsilila svoj ritem igre. Nemca sta se tako hitro prebila do občutnejše prednosti (16:12) in zanesljivo, z 21:17, dobila prvi niz. Ko je že kazalo, da bo tudi drugi niz šel v roke Schümannu in Tholeju, ki sta vodila že z 10:7, sta Slovenca prišla do preobrata in v razburljivi končnici niz dobila s 26:24. Tretji niz je spet pripadel nemškima predstavnikoma.

"V prvem nizu in na začetku drugega nisva našla odgovora na igro nasprotnikov. Potem ko sva v nadaljevanju spremenila taktiko in se prilagodila igri Nemcev, nama je igra le stekla in uspela sva priti do preobrata. Tretji niz sva potem začela dobro, a se je zgodil padec zbranosti. Izgubila sva nekaj zaporednih točk, razlike pa nisva zmogla nadoknaditi," je obračun ocenil Pokeršnik, ki bo na mivki ostal še do sredine septembra, nato pa se seli v dvorano.

Za Zemljaka in Pokeršnika sezone še ni konec, saj se najprej odpravljata na mednarodni turnir v Turčijo, čakata pa še potrditev nastopa na turnirjih na Norveškem in svetovne lige v Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.