Šport
82 ogledov

Prva postava Gibraltarja: gasilec, policist, električar, skladiščnik ...

Gibraltar nogometna reprezentanca EPA
Najnovejša polnopravna članica članica Uefe je reprezentanca Gibraltarja. Moštvo z jugozahoda Pirenejskega polotoka je v nedeljo odigralo svojo prvo kvalifikacijsko tekmo proti Poljski in doživelo visok poraz (0:7).

V ekipi Gibraltarja, ki jo s klopi vodi Allan Bula, sta le dva profesionalna nogometaša. Desni bočni branilec Scott Wiseman igra za Preston v tretji angleški ligi, vezist Liam Walker pa nastopa za izraelsko zasedbo Bnei Yehuda. Z nogometom se profesionalno ukvarja tudi centralni branilec David Artell, ki je direktor akademije angleškega prvoligaša Hull Cityja, po poklicu pa diplomirani biolog. 

Posebnost nekdanje britanske kolonije so tudi trije bratje v začetni postavi. Vezista Lee in Ryan Casciaro sta policista, napadalec Kyle pa je zastopnik transportnega podjetja. Slednji je junija postal junak celotne države, ko je zabil zmagoviti gol za prvo uradno zmago svoje reprezentance na prijateljski tekmi proti Malti

Lewandowski brez milosti

Država, ki ima le 30.000 prebivalcev, na svojih tleh nima primernega stadiona za igranje obračunov v kvalifikacijah za Euro 2016, tako da domače tekme igrajo na Portugalskem. V nedeljo so Poljake gostili v Faru in po slabem drugem polčasu visoko klonili (0:7).

V prvih 45 minutah so gostje zabili le en gol prek Kamil Grosickega, isti igralec je že v tretji minuti nadaljevanja podvojil prednost Poljakov. Nato je na sceno stopil Robert Lewandowski, ki je do konca srečanja zabil štiri gole, enega je dodal še Maciej Szukala.

Prva postava Gibraltarja na tekmi s Poljsko:

Gibraltar (4-1-4-1): Jordan Perez (gasilec); Scott Wiseman (nogometaš), David Artell (biolog, direktor nogometne akademije), Roy Chipolina (carinik), Joseph Chipolina (administrator); Lee Casciaro (policist); Ryan Casciaro (policist), Rafael Bado (skladiščnik), Liam Walker (nogometaš), Brian Perez (električar); Kyle Casciaro (zastopnik transportnega podjetja). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.