Šport
81 ogledov

Prvaki začeli z domačim porazom

Pittsburgh Penguins St. Louis Blues St. Louis je v napeti tekmi premagal Pittsburgh.
Začela se je sezona v najmočnejši hokejski ligi na svetu.

Pittsburgh Penguins, branilci naslova v severnoameriški hokejski ligi NHL so v novo sezono krenili s porazom. Branilci naslova Stanleyjevega pokala so na domačem ledu gostili St. Louis Blues, ki so po podaljšku zmagali s 5:4. Junak v vrstah gostov je bil Alex Pietrangelo, ki je za zmago zadel po 75 sekundah podaljška.

Pietrangelo je tako malenkost pokvaril tradicionalne slavje prvakov, slovesnost in obešanje prapora za peti Stanleyjev pokal pod strop dvorane, in Pingvinom zagrenil uvod v sezono.

Pingvini so pred tekmo ponosno na ogled postavili trofejo za naslov prvaka, razprodana dvorana navijačev pa je veselo slavila spomin na junij, ko so v finalu premagali Nashville Predators. To je bil za Pingvine še peti naslov po zmagah v letih 1991, 1992, 2009 in 2016.

Visoka zmaga Toronta

Na uvodni tekmi sezone v Kanadi, so gostujoči Toronto Maple Leafs s 7:2 odpravili Winnipeg Jets, hokejisti Toronta so kar tri zadetke dosegli v razmaku 2:38 minute v uvodni tretjini, ko so se na seznam strelcev vpisali Nazem Kadri, James van Riemsdyk in William Nylander. Na 4:0 je povišal Patrick Marleau v drugi tretjini, nato pa v tretji zadel še za 5:0. Za prednost s kar 6:0 je poskrbel Mitchell Marner, preden so se zbudili tudi gostitelji.

V domači dvorani so izgubili tudi San Jose Sharks, ki so s 3:5 klonili proti Philadelphia Flyers, edino domačo zmago večera pa so slavili Edmonton Oilers, ki so v kanadskem obračunu s 3:0 premagali Calgary Flames.

Edini Slovenec v ligi NHL Anže Kopitar bo s svojo ekipo Los Angeles Kings novo sezono začel v noči na petek, tekmec v domačem Staples Centru bo Philadelphia.

NHL, izidi:

San Joe Sharks - Philadelphia Flyers 3:5
Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs 2:7
Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues 4:5*
Edmonton Oilers - Calgary Flames 3:0

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.