Šport
37 ogledov

Rački pri Hudičih slavili sedmič zapored

anaheim ducks Reuters
Anaheim Ducks so v gosteh vpisali še sedmo zmago po vrsti, tokrat v New Jerseyu. Slavili soi tudi Washington Capitals, padla je Carolina. Napadalec Washingtona Aleksander Ovečkin je vpisal 400. gol v ligi NHL.

Tekmo v New Jerseyju je odločil domačin Kyle Palmieri, ki je zabil v tretji minuti podaljška. Rački so s 25 zmagami in sedmimi porazi in s 55 točkami na vrhu pacifiške skupine in jih le točka loči od vodilnega moštva lige in zahodnega dela Chicago Blackhawks, ki so po kazenskih strelih izgubili na domačem ledu z Vancouver Canucks z 2:3.

Ovečkin za zgodovino

V Raleighu je Nicklas Bäckström za gostujočo zmago Washingtona prispeval štiri podaje, Aleksander Ovečkin pa je jubilejni 400. gol ter četrti gol na tekmi zabil 24,5 sekunde pred koncem tekme. Zatresel je nebranjeno mrežo.

"Že prej sem imel kar nekaj dobrih priložnosti za zadetek. Zadetek v nebranjeno mrežo je zadetek v nebranjeno mrežo. Seveda, da mislim na jubilej, ampak je že za mano, zdaj je treba misliti naprej," je dejal 28-letni hokejist iz Moskve. Do jubilejnega zadetka je prišel neverjetno hitro, dosegel ga je na svoji 634. tekmi v karieri, kar ga postavlja na šesto mesto v zgodovini lige po hitrosti osvojitve tega cilja.

Kralji čakajo na Plaz

Na preostalih tekmah so v mestnem derbiju New York Rangers klonili proti New York Islanders s 3:5, Winnipeg Jets pa so bili doma s 5:2 boljši od Florida Panthers.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo igrali v nedeljo zjutraj, ko kralji v dvorani Staples v Los Angelesu gostijo Colorado. Kralji so s 24 zmagami in osmimi porazi trenutno v pacifiški skupini na drugem mestu, za Anaheimom zaostajajo tri točke, na celotni ligaški razpredelnici pa so na četrtem mestu.

Liga NBA, izidi:

New Jersey Devils : Anaheim Ducks 2:3*
New York Rangers : New York Islanders 3:5
Carolina Hurricanes : Washington Capitals 2:4
Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 2:3**
Winnipeg Jets : Florida Panthers 5:2

* - po podaljšku
**
- po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.