Šport
77 ogledov

Rakitića s kamenjem nagnali z Ugljana!

Ivan Rakitić Hrvaška Turčija Euro 2016 EPA
Hrvaškega reprezentanta so domačini praktično pregnali s svojega otoka.

Vezist Barcelone Ivan Rakitić se je po izpadu Hrvaške z Eura 2016 odločil za dopust v Dalmaciji, na otoku Ugljan je najel vilo Marijo in z ženo Raquel in svojima hčerkama užival v soncu in morju. A njegov dopust so grobo prekinili.

V petek popoldne so huligani namreč s kamenjem napadli Rakitićevo vilo. Razbili so okna in vrata in to celo, ko je bil Rakitić v hiši s svojo družino.

Nogometaš se je nato v roku pol ure pobral iz vile in zapustil Ugljan, poročata Dnevnik.hr in portal 24sata.

Domačini na Ugljanu so nekaterim medijem povedali, da so videli enega od huliganov, kako je v centru naselja nagovarjal sodelovanja voljne k napadu na Rakitićevo počitniško rezidenco.

Reprezentanca nič več sveta

V ozadju napada na Rakitića tiči sovraštvo med navijači Hajduka in zagrebškim lobijem na čelu z Zdravkom Mamićem, ki po mnenju navijačev "ponosa Dalmacije" prek Hrvaške nogometne zveze (HNS) favorizira Dinamo in škoduje Hajduku. 

Reprezentanca je pač najbolj prepoznaven artikel HNS in že nekaj časa se huligani trudijo, da bi prek izbrane vrste poskrbeli za nemire, ki bi odnesli Mamića in druščino.

Podoben namen so imeli že z neredi na Euru 2016, sedaj pa so se očitno odločili, da bodo zagrenili tudi življenje reprezentantov.

 
Komentarjev 7
  • jakec1575 13:13 02.julij 2016.

    Bi pa šel na sprehod do Bavčarjeve koče, če bi nas bilo par 10. malo jo pomažemo z drekom in skandiramo hocemo pravno državo., če nam je *izda unicil primorski del gospodarstva vsi ostali trenutni akterji se pa delajo francoze ...prikaži veče in momljajo pravna država.. On se vozi z land rovrjem in peca ribe v najcistejsih potokih. taksne in drugacne.

  • jakec1575 13:10 02.julij 2016.

    V Londonu Londočani buuuujajo borisa the bivšega župana, za populizem pred njegovo hišo. Pri nas je to nedostojno, kaznivo pa ni, dokler ne ogrožaš integritete, vendar je splosno nesprejemljivo. Imamo pac radi svoj zasebni mir, tudi ce smo lopovi. Hrvati ...prikaži več pa imajo med navijači takšne z IQ paramecija, ki ogrožajo familije nič krivih nogometasev. vsaj kolikor vem. ja, taka revščina je tam dol. da se ukvarjajo samo še s fuzbalom. naj pridejo metat kamne v Mamićevo vilo v Zagrebu ali kako.

  • kana 13:05 02.julij 2016.

    hrčki so najbolj narod na zemlji.