Šport
19 ogledov

Rekord Detroita, dve podaji Kopitarja

jan muršak slovenska reprezentanca Dejan Mijović
Los Angeles Kings so v ligi NHL premagali Dallas s 4:2, izkazal se je Anže Kopitar, ki je prispeval podaji pri prvem in drugem golu. Detroit Red Wings so doma premagali Philadelphio Flyers s 4:3, Jan Muršak pa je za zmagovito moštvo igral dobrih pet minut.

V Detroitu, kjer igra Jan Muršak, je bilo slovesno, saj so Rdeča krila dosegla 20. zaporedno zmago na domačem igrišču in izenačila rekord Bostona iz sezone 1929/30 in Philadelphie iz sezone 1975/76. "Na teh tekmah smo igrali zelo dobro in tudi slabo, a imeli dovolj sreče, da smo vselej zmagali. Nekajkrat so nam pomagali tudi naši odlični napadalci pri izvajanju kazenskih strelov in tudi tukaj smo imeli srečo na svoji strani," je serijo zmag pokomentiral Johan Franzen, ki je tokratno tekmo odločil na začetku zadnje tretjine.

Za Detroit, ki je spet na prvem mestu v ligi, so gole ob Franzenu dosegli še Pavel Dacjuk, Henrik Zetterberg in Niklas Kronwall, za Philadelphio pa je dva gola zabil Brayden Schenn, enega pa Maxime Talbot. Detroit bo v noči na sredo na domačem ledu gostil Dallas.

Dvojec podaj Anžeta in zmaga LA

Za Kralje so v Dallasu zadeli Dwight King, Andrej Loktionov, Jordan Nolan in Justin Williams, za zvezde pa Loui Eriksson in Michael Ryder. Los Angeles se je z drugo zmago v zadnjih šestih tekmah vnovič povzpel na drugo mesto v skupini in sedmo na zahodu. Pri Los Angelesu ste se posebej izkazala novinca King in Nolan.

"Super sta igrala na zadnjih dveh tekmah in v garderobi na celo ekipo prenesla svoje vzburjenje pred nastopi, svoj mladostni zanos. Za nameček sta danes dosegla še dva zelo pomembna gola," je njuno igro ocenil izkušeni Williams.

Posebej lepa je bila akcija Kopitarja ob prvem golu, ko je domači obrambi ukradel plošček in našel prostega soigralca za strel na gol. Pri drugem golu so imeli Kralji igralca več na ledu, Kopitar pa je bil tisti, ki je s čisto podajo omogočil akcijo za učinkovit strel na gol ter že 12. v sezoni na tekmi dosegel dve točki ali več. Napeto je bilo v zadnjem delu, ko so gostitelji izid izenačili, po golu Nolana pa je Williams v zadnji minuti zadel prazen gol, ko so gostitelji poskušali izsiliti podaljšek z menjavo vratarja s šestim igralcem na ledu. Zdaj Kralje čaka krajši premor, saj bodo naslednjo tekmo doma gostili šele v četrtek, ko bo v Los Angeles pripotoval neposredni tekmec za sedmo mesto v skupini Phoenix.

Liga NHL:

Dallas Stars : Los Angeles Kings 2:4
(Anže Kopitar: 2 podaji in 2 strela v 20:17 minute za Los Angeles)

Detroit Red Wings : Philadelphia Flyers 4:3
(Jan Muršak: brez strela v 5:08 minute za Detroit)

New York Rangers : Washington Capitals 3:2
New York Islanders : Florida Panthers 1:4
Columbus Blue Jackets : Anaheim Ducks 3:5
Pittsburgh Penguins : Tampa Bay Lightning 4:2
St. Louis Blues : San Jose Sharks 3:0

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.