Šport
388 ogledov

Roglič začenja obrambo rdeče majice

Primož Roglič Vuelta Epa
Danes se bo v baskovskem Irunu začela letošnja dirka po Španiji.

Z današnjo prvo etapo dirke po Španiji bo misijo ubranitev rdeče majice začel Primož Roglič. Kolesarski zvezdnik bo skušal ponoviti lansko zmago in bo eden od treh Slovencev na Vuelti, nad katero se zgrinjajo temni oblaki, ki jih povzroča pandemija novega koronavirusa.

Virus ne bo preprečil začetka 18-etapne dirke v Irunu, vprašanje pa je, ali bo karavana ob vseh omejitvah na Iberskem polotoku dosegla Madrid, ki se zdi še precej bolj oddaljen kot kaže koledarski zaključek preizkušnje 8. novembra.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič: Želim si zmagovati, tako bo že jutri

Na poti do španske prestolnice kolesarje čakajo štiri položne, pet gorskih, en kronometer ter osem razgibanih etap, ki ponujajo priložnost tudi lovcem na etapne zmage. V takšni vlogi bo na Vuelti tudi Matej Mohorič, ki si je posebej označil prvih nekaj etap v prvem tednu španske pentlje.

V gorah pa bo skušal do ponovitve lanskega uspeha priti Roglič. Po drugem mestu na Touru in osvojitvi prvega kolesarskega spomenika na dirki Liège - Bastogne - Liège, se je nekoliko nenadejano znašel na seznamu za Vuelto.

V Španijo pa je uradno pripotoval v vlogi pomočnika kapetanu Tomu Dumoulinu. Toda ekipa ves čas poudarja, da se lahko vloge spremenijo in da mora Nizozemec svoje dokazati na cesti. Ta bo že v prvi etapi od favoritov zahtevala pozornost. Do Alto de Arrateja jih čakajo številni krajši vzponi, za konec pa še zelo strm petkilometrski klanec s povprečnim naklonom 8,5 odstotka. Do cilja nato sledi le še nekaj kilometrov ravnega terena.

narvaez Giro d'Italia Šport Ekvadorec slavil v koncih legendarnega Pirata

Favorite, med katere poleg Rogliča in Dumoulina strokovnjaki prištevajo še Thibauta Pinota, Enrica Masa, Guillauma Martina in Richarda Carapaza, tako ne čaka ravno sproščen torek na kolesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice