Šport
22 ogledov

Rokometašice izgubile s Francijo

Nina Jeriček in soigralke bodo povratno tekmo odigrale v nedeljo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je izgubila prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji. V Pauju so Slovenke klonile pred favorizirano Francijo z 19:28.

Slovenske rokometašice so v Pauju doživele visok poraz in zapravile vse možnosti za preboj na decembrsko svetovno prvenstvu v brazilskem Sao Paulu. Izbranke Toneta Tislja so bile močnim Francozinjam enakovredne le v prvem polčasu, v drugem pa je njihova igra razpadla, kar so favorizirane domače rokometašice izkoristile v vseh pogledih in si že pred nedeljskim povratnim dvobojem v ljubljanski dvorani Stožice zagotovile vozovnice za pot v Južno Ameriko.

Slovenskim rokometašicam Francozinje ne ležijo, o tem zgovorno priča dosedanjih 16 medsebojnih tekem, na katerih so dosegle le dve zmagi in enkrat remizirale, v Pauju pa so doživele že 13. poraz.

V prvi polovici tekme so bile Ana Gros, Tamara Mavsar, Neli Irman in njihove soigralke enakovredne imenitnim tekmicam, v drugi polovici se je tehtnica odločno nagnila na stran francoske ekipe, ki jo že vrsto let vodi eden najboljših ženskih rokometnih trenerjev na svetu Oliver Krumbholz. Domače igralke so s pridom izkoristile številne vrzeli v obrambi gostij in do vrha napolnile njihovo mrežo, pot do gola pa so jim olajšale tudi številne izključitve na slovenski strani. V slovenski reprezentanci sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Ana Gros in Tamara Mavsar, obe pa sta dosegli po pet golov.

Kvalifikacije za SP, 1. tekma:

Francija : Slovenija 28:19 (11:9)
Dembele 6, Pineau4, Gros in Mavsar po 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.