Šport
46 ogledov

Rosberg v sedmih nebesih

nico rosberg EPA
Dirkač Mercedesa Nico Rosberg je nadvse zadovoljen z uvodom v letošnjo sezono formule 1, saj ima po prvih dveh dirkah na svojem računu popoln izkupiček 50 točk.

Nemec Nico Rosberg je po zmagi na uvodni preizkušnji za VN Avstralije dobil še VN Bahrajna in ima v skupnem seštevku zdaj 17 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom

Aktualni svetovni prvak je sicer dirko začel z najboljšega startnega položaja, vendar je v prvem ovinku trčil z Valtterijem Bottasom in izgubil več mest.

nico rosberg | Avtor: EPA EPA
Britanec se je v nadaljevanju dirke prebil do tretjega mesta, a Rosberga in drugouvrščenega Kimija Räikkönena, ki je po odstopu Sebastiana Vettla reševal Ferrarijevo čast, ni mogel ogroziti.

Rosberg je zmagal drugič v sezoni, skupno pa je to že njegova peta zaporedna zmaga, potem ko je v zaključku lanske sezone slavil na dirkah v Mehiki, Braziliji in Abu Dabiju. ''Kakšen konec tedna!'' je bil evforičen nemški dirkač, ki si želi po dveh zaporednih porazih na vsak način premagati moštvenega kolega.

''Zelo sem zadovoljen z razpletom. Start je bil ključ do zmage. Resnično dober trenutek, kateremu smo pred dirko posvetili veliko pozornosti,'' je dodal Rosberg.

''Vodstvo v prvem ovinku je bilo veliko olajšanje, saj sem v ogledalu videl, da je bilo za mano precej pestro. Od takrat naprej sem nadzoroval tempo in prišel do zmage. V strateškem smislu smo se odločili za varno pot. Morda to ni bila najhitrejša opcija, vendar smo morali upoštevati možnost varnostnega avtomobila. To je bil skoraj popoln konec tedna. Samo kvalifikacije bi bile lahko za odtenek boljše,'' je dejal Rosberg, ki po dveh dirkah še nima najboljšega startnega položaja. 

Tako v Melbournu kot Sakhirju je s prvega mesta začel Hamilton, ki je v Bahrajnu osvojil že 51. ''pole position'' v karieri. S tem se je utrdil na tretjem mestu večne lestvice, kjer sta pred njim samo še Ayrton Senna (65) in Michael Schumacher (68).

''Kakšen odličen start v sezono. Velika zahvala fantom in dekletom v tovarnah za ta izjemen dirkalnik,'' je zaključil vodilni dirkač prvenstva.

nico rosberg lewis hamilton | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.