Šport
9 ogledov

Rudar znova pretrd oreh za Celje

Benjamin Verbič Celje Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Celja so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 1:3 (1:2).

Celjani so v sosedskem obračunu znova ostali brez zmage, vtej sezoni so ob dveh neodločenih izidih zdaj doživeli še poraz. Velenjčani so bili sicer skozi večino tekme boljša ekipa, ki je grofom prizadejala četrti poraz v sezoni, a slednji ostajajo na tretjem mestu.

V prvem polčasu so gledalci videli tekmo s precej priložnostmi in tudi tremi zadetki. Na žalost domačih navijačev enega več v domači mreži. Že v peti minuti so gosti povedli, potem ko je po neodločnosti domače obrambe do žoge prišel Klemen Bolha. Ta se je sam znašel pred Maticem Kotnikom, ki je najprej strel obranil, nato pa je velenjski nogometaš žogo le poslal v mrežo. Tri minute pozneje so imeli gostje novo lepo priložnost. Damjan Trifković je z leve strani podal v kazenski prostor, do strela je spet prišel Bolha, a meril mimo vrat.

V 20. minuti pa so se tudi celjski navijači veselili, saj je Ivan Firer v kazenskem prostoru napravil napako, do žoge je prišel Benjamin Verbič in z 18 metrov premagal Matjaža Rozmana. Deset minut pozneje je po podaji Tadeja Vidmajerja z glavo streljal Jiri Jeslinek, a je bil malo premalo natančen. Tri minute pozneje pa so Velenjčani spet prebili v vodstvo. Z dobrih 20 metrov je s prostega strela zadel Mario Babić, ki je žogo poslal v desni zgornji kot vrat vratarja Kotnika.

Velenjčani so prednost povišali na začetku drugega polčasa, saj je drugič na tekmi zadel razpoloženi Babić, ki je unovčil podajo z leve strani. Naslednjo lepo priložnost za Velenjčane je v 69. minuti zapravil Dragan Jelić oziroma je pravočasno posredoval Kotnik, ki je stekel iz svojih vrat. Šest minut pozneje so imeli Velenjčani še eno priložnost, tokrat je Jelić poskusil s strelom z glavo, celjski vratar pa se je izkazal, tako kot po strelu Milana Kocića v 85. minuti.

Na novem stadionu še brez poraza

Zavrč je tudi po dvoboju z Gorico še neporažen na domačem, obnovljenem stadionu. Je pa prvič oddal točki. Gledalci v prvem polčasu niso videli zadetka, tudi ne kakšne večje priložnosti. Eno redkih je imela Gorica v 35. minuti. Po prekršku Karla Težaka so imeli Primorci prosti strel na robu kazenskega prostora. Dino Martinović je najprej zadel živi zid, v drugem poskusu pa je meril malo čez vrata.

V drugem polčasu je najprej Težak podal v kazenski prostor gostov, najvišje je skočil Toni Datković, toda tudi on je bil premalo natančen. Nato je imela svoje priložnosti tudi Gorica, a strela Amedeja Vetriha in Blessinga Elekeja nista spremenila rezultata, tako kot tudi ne na drugi strani poskus Erosa Grezde. V 65. minuti je Nikola Petrović obranil poskus Lorenza Pasqualinija, Josip Balić pa je v 78. minuti žogo poslal malo ob desni vratnici vrat gostov.

Prva liga TS, 27. kolo:

Celje : Rudar  1:3 (1:2) 
Verbič 20.; Bolha 5., Babić 33., 47.

Zavrč : Gorica  0:0

Sobota:
Luka Koper - Maribor
Domžale - Olimpija

Nedelja:
Krka - Radomlje

Lestvica:
1. Maribor  56 (-1)
2. Domžale  52 (-1)
3. Celje  51
4. Olimpija  47 (-1)
5. Zavrč  39
6. Rudar  33
7. Luka Koper  32 (-1)
8. Gorica  24
9. Krka  23 (-1)
10. Radomlje  12 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.