Šport
25 ogledov

Rusi zagrozili tudi hrvaškim navijačem

hrvaška navijači euro 2016 EPA
Ruski huligani so strah in trepet Eura 2016. Posredne grožnje so bili deležni tudi hrvaški nogometni navijači.

Družabna omrežja so preplavile fotografije ruskih huliganov, ki pozirajo z majicami, zastavami in drugimi rekviziti angleških navijačev, s katerim so se spopadli na ulicah Marseilla.

Prireditelji prvenstva se bojijo novih spopadov v Lillu, kjer se bo Rusija pomerila s Slovaško, in Lensu, kjer bo na sporedu tekma med Anglijo in Walesom.

Rusi, samooklicani kralji nogometnega huliganizma, so prepričani, so Angleži izgubili svojo ostrino, zato si oni zaslužijo status, ki so ga pred desetimi leti uživali otoški navijači. 

''Kar zadeva nogometno nasilje, je Rusija nesporno največja sila po celi Evropi. Če bodo Angleži agresivni in bodo izzivali pretep, jim bomo vrnili dvojno,'' je za Daily Mail povedal huligan, ki se je predstavil z imenom Roman.

''Ni nam mar, kaj si o nas misli Evropa. Vemo, da se vsi in vsepovsod bojijo Rusov. Nedavno sem nekje prebral, da se Rusi pripravljajo na to, da bodo na Euru pobili angleške navijače. Angleži so na nek način zanimivi, a že dolgo niso pravi tekmeci. Stari, debeli in pijani. Ruske huligane bolj zanimajo Poljaki, Hrvati in Švedi. To so naši glavni tekmeci, s katerimi se želimo spopasti. In Angleži. Oni bodo prišli, se napili, nato jih bomo pretepli, izgubili bodo svoje zastave in odšli,'' je dodal Roman.

''Angleški huligani so bili pred desetimi, dvajsetimi leti naši vzorniki. Danes ni več tako. Angleške alkoholike bodo pretepli ruski športniki. Angleži niso več tako strastni kot nekoč,'' je nadaljeval huligan.

''Osebno me zanimata dve tekmi. Naša z Angleži in tekma Ukrajine in Poljske. Podprli bomo naše ukrajinske brate na tekmi s poljskimi ku****i. Čeprav se glede na odnos med državama to zdi presenetljivo, so Ukrajinci v mojih očeh še vedno naši bratje,'' je zaključil Roman.

Ruska zveza nogometnih navijačev je obsodila vedenje huliganov in jih pozvala k umiritvi razmer, saj v nasprotnem primeru državi grozi izključitev iz tekmovanja.

Komentarjev 5
  • jankoc 10:26 15.junij 2016.

    Črni,tvoj komentar je 1A.

  • Avatar care
    care 15:25 14.junij 2016.

    Ustaši jih bodo dobili po pički in to konkretno.

  • Lavdan 15:12 14.junij 2016.

    Poloviti in naložiti v živinske vagone, saj za drugam niso in smer domov.