Šport
69 ogledov

Safet Sušić ostal brez službe

Safet Sušić BiH EPA
Selektorja BiH je s stolčka odnesel poraz z proti Izraelu (3:0) v kvalifikacijski tekmi skupine B za nastop na Euru 2016. Tako so se v ponedeljek odločili v izvršnem odboru nogometne zveze BiH, odločitev pa je bila soglasna.

Nekdanji jugoslovanski reprezentant Safet Sušić je ob povratku z gostovanja v Haifi novinarjem zatrdil, da ne bo ponudil odstopne izjave, saj še vedno obstajajo teoretične možnosti, da se BiH uvrsti na Euro 2016.

Sušić je naloge selektorja prevzel konec leta 2009, ko je nasledil Miroslava  Blaževića, največji uspeh pa je zabeležil z uvrstitvijo ekipe na letošnje svetovno prvenstvo v Braziliji, prvo veliko tekmovanje v zgodovini države.

Slab začetek kvalifikacij

Sušićevi izbranci so sicer v kvalifikacije za Euro slabo začeli. V prvi tekmi so izgubili doma proti Cipru (1:2), osvojili pa so točko na tekmah proti Walesu v gosteh (0:0) in Belgiji doma (1:1). Trenutno so na predzadnjem mestu skupine B. Zaenkrat še ni znano, kdo bo Sušića nasledil, govori pa se o Vahidu Halilhodžiću in Dušku Bajeviću.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.