Šport
16 ogledov

Samson je imel lase, Federer brado

roger federer EPA
Roger Federer se je brez izgubljenega obračuna uvrstil v polfinale zaključnega turnirja najboljše osmerice v Londonu. Skrivnost njegovega uspeha? Čarobna brada!

'Čarobna brada', kot so nov modni dodatek Rogerja Federerja poimenovali njegovi navijači, je znova prinesla srečo švicarskemu teniškemu asu.

Neobrit obraz zmagovalca 17 turnirjev za Grand Slam je v teh dneh glavna tema na družabnih omrežjih, potem ko je najprej končal zmagoviti niz Novaka  Đokovića, nato pa strl še odpor trdoživega Keija Nišikorija in si priigral nastop v polfinalu zaključnega turnirja.

Navijači najuspešnejšega tenisača vseh časov so odločitev, da se je pred dvobojem z Nišikorijem znova izognil britvici, sprejeli z navdušenjem, tisti najbolj vraževerni pa obraznim kocinam že pripisujejo čarobne lastnosti.

In res, Federer, ki je znan po velikem številu zapravljenih brejk priložnosti, jih je na dvoboju z Japoncem izkoristil 6/6, zato ga navijači pozivajo, naj brado obdrži.

''Ne vem še. Kako se bom odločil?'' je na vprašanje, ali bo brada ostala, dokler bo zmagoval, odvrnil 34-letnik. ''Če bo preveč srbelo, jo bom obril. Če mojim puncam ne bo všeč, jo bom obril. Če se bom pogledal v ogledalo in mi ne bo všeč, se bom obril. Morda me bo spominjalo na Božička, ki je tik za vogalom. Ne vem. Ne spomnim se, kdaj sem se nazadnje bril. Minilo je nekaj dni, morda en teden.'' je povedal Federer in dodal, da s strani žene Mirke še ni bilo pripomb. ''Mirki je prav. Včasih lahko sam sprejemam odločitve. Ne vem, kako je z vašo ženo, a jaz jih smem,'' je novinarja zbodel Švicar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.