Šport
39 ogledov

Scholes: "Man United tudi letos ne bo prvak"

Louis Van Gaal Manchester United EPA
Nekdanji vezist Rdečih vragov Paul Scholes meni, da bo imel Man United boljšo sezono kot lani, toda da mu ponovno ne bo uspelo priti do državnega naslova.

Moštvo Manchester Uniteda ima za seboj rezultatsko odlično pripravljalno obdobje. Louis Van Gaal, ki je po munialu prevzel vajeti na Old Traffordu, je osnovno formacijo spremenil v 3-5-2, vnesel nekaj samozavesti in pozitivne predrznosti v ekipo in zabeležil prestižne zmage na prijateljskih tekmah. Padli so Los Angeles Galaxy, AS Roma, milanski Inter, Real Madrid, Liverpool in Valencia in kot kaže so Rdeči vragi odlično pripravljeni na novo sezono v Premier league, ki jo bodo jutri začeli z domačo tekmo proti Swansea Cityju.

Toda nekdanji vezist Uniteda Paul Scholes, ki je v eri Sira Alexa Fergusona gospodaril na sredini igrišča, svojega nekdanjega kluba ne vidi kot zmagovalca angleške lige v tekmovalnem obdobju 2014/15, kljub temu, da ne bo nastopal v Evropi, potem ko je lansko sezono končal šele na sedmem mestu.

"Včasih ti strah pomaga"

"Van Gaal izgleda kot nori genij, izgleda malce noro. Pri igralcih je vzbudil nekaj strahu in to sploh ni nič slabega. Dvajset let sem igral za Fergusona in znal je biti zelo zastrašujoč. Včasih ti strah pomaga, da pokažeš tisto, česar si sposoben," je Scholes napovedal boljšo sezono od lanske, ko je imel glavno besedo pri Unitedu David Moyes.

"Gre za trenerja z veliko izkušnjami v odličnih klubih, kjer je bil uspešen. To potrebujemo tudi pri nas. A na televiziji sem videl, da (Van Gaal, op. a.) včasih objema igralce zaradi dobre podaje, že naslednji trenutek pa je ves iz sebe. Pri Fergusonu smo vedeli, pri čem smo. Odvisno je bilo od predstave na tekmi. Če si bil dober, te je potrepljal po rami, če si bil slab, pa naslednji teden nisi igral," je razliko med karakterjema obeh strategov za angleški Independent opisal Scholes.

Favorita Man City in Chelsea

Scholes Manchester City Manchester United Etihad pokal FA | Avtor: EPA EPA
Kljub izboljšavam pa Anglež Uniteda ne vidi kot favorita za naslov. "Mislim, da se bo odločalo med Manchester Cityjem in Chelseajem. Obe ekipi sta se dobro okrepili. Za naslednji dve mesti se bodo borili United, Arsenal in Liverpool. Prepričan sem, da bi tudi Van Gaal želel pripeljati več igralcev, predvsem v vezni liniji. Tega mu ni uspelo storiti. Mislim, da razlog tega ni dejstvo, da Uniteda letos ni v Ligi prvakov. Morda bi to lahko rekli, če nas med elito ne bi bilo tri ali štiri leta, toda United je tako velik klub. Brez Lige prvakov bomo, upam, zgolj leto dni," je dejal rdečelasi nekdanji angleški reprezentant.

"Možnosti za osvojitev naslova so letos majhne, še posebej to drži, če jim ne bo uspelo pripeljati še kakšne okrepitve. A gotovo bodo boljši kot lani. Lani je bila samozavest nizka že na začetku sezone, z novim trenerjem pa se je to spremenilo," je Scholes zaključil v svoji kolumni pri Independentu.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.