Šport
70 ogledov

Schumacher in Bianchi pred dolgo rehabilitacijo

Jules Bianchi EPA
V prednovoletnih dneh mineva leto dni od hude smučarske nesreče nekdanjega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja.

Sedemkratni svetovni prvak je bil zaradi možganskih poškodb dolgo v komi, zdaj počasi okreva, a njegova družina razsežnosti poškodb ali poteka zdravljenja ne razkriva javnosti. Pred letom dni, 29. decembra 2013, je Michael Schumacher doživel nesrečo med smučanjem v Franciji. Po padcu med smuko na neurejenem delu smučišča v Meribelu si je poškodoval glavo, njegovo stanje je bilo nekaj časa kritično, potem so ga dolge mesece obdržali v umetni komi. Poleti so ga prepeljali v zasebno kliniko v Švico, zdaj je v domači oskrbi.

Informacije o njegovem zdravstvenem stanju so redke. Njegova družina se drži pravila, da je to zasebna zadeva Schumacherja in njegovih svojcev, žena Corinna je zaprosila medije, naj ne vrtajo za informacijami. Z njimi občasno postreže le menedžerka zdaj še 45-letnega dirkača (46. rojstni dan bo imel 3. januarja) Sabine Kehm, a so skromne in splošne. Nazadnje je povedala, da zdravljenje poteka dobro, da Schumacher napreduje in da mu koristi mir zadnjih mesecev. Zdravnik Jean-Francois Payen, ki je sodeloval v prvi fazi zdravljenja, je dejal, da lahko okrevanje po tako hudih poškodbah traja več let.

Bianchi še vedno nezavesten

Formulo 1 je jeseni prizadela še ena podobna nesreča. Mladi francoski up Jules Bianchi se po hudi nesreči na dirki v Suzuki zdaj namesto za prostor v najboljših ekipah bori za vrnitev v čim bolj običajno življenje. Tudi on je bil po trčenju v Suzuki, njegov dirkalnik je v slabem vremenu z mokre steze odneslo v zaščitne ograde, kjer je silovito trčil v delovni stroj, več dni v komi, stanje pa se le počasi izboljšuje.

Njegova družina je pred prazniki sporočila, da je stanje nespremenjeno. "Je nezavesten, vendar diha samostojno. V veliko tolažbo nam je, da se bori. Čaka nas izredno naporen rehabilitacijski program," sta dejala njegova starša in se zahvalila osebju bolnišnice v Nici, kjer skrbijo za 25-letnega dirkača.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.