Šport
1474 ogledov

Šef ekipe Sky: O meni si pisal sranja

Dave Brailsford EPA
Direktor ekipe Sky Dave Brailsford si na prosti dan Toura ni ravno pridobil privžencev.

Ekipi Sky znova zelo dobro kaže na dirki po Franciji, Chris Froome je na poti, da še četrtič osvoji rumeno majico. V britanski ekipi so bili ob prostem dnevu seveda tarča številnih medijev, a vsi niso dobili enakih možnosti za pogovore s kolesarji in spremljevalnimi člani moštva. Direktor Skyja Dave Brailsford se je namreč odločil obračunati z novinarjem vodilnega kolesarskega portala cyclingnews.com Barryjem Ryanom, ki naj bi o njem 'pisal sranja'.

Ob omejenem srečanju Frooma z novinarji je Brailsford preprečil Ryanu, da bi sledil pogovoru Frooma s predstavniki televizij. Že prej med tokratno dirko po Franciji je imel vodja britanskega moštva podobno epizodo z urednikom omenjenega portala Danielom Bensonom.

"Nisi povabljen. Povabili smo ljudi s katerimi se želimo pogovarjati. Ti si o meni pisal sranja," so Brailsfordove besede Ryanu zapisali pri cyclingnews.com. Težave naj bi izvirale zaradi članka, ki ga je omenjeni novinar napisal pred Tourom in je govoril o tem, da je Brailsford slabo odgovarjal na vprašanja medijev ob novici, da je imel nekdanji zmagovalec Toura Bradley Wiggins dovoljenje Wade za uporabo triamcinolona, sintetičnaga kortikosteroida, ki je dovoljen le ob zdravstvenih težavah športnika.

Na Ryanovo vprašanje, kateri deli članka so ga zmotili, naj bi Brailsford odgovoril: "V to se ne bom spuščal. Šlo je za mnenje, pišeš navadno sranje. Vedno smo na voljo, vedno odgovarjamo na vprašanja, ti pa napišeš to sranje." Na koncu je direktor Skya še dejal, da si lahko vse skupaj Ryan zatlači v rit. Pri Guardianu so poskušali pridobiti uradni odziv ekipe na to soočenje, a so jim odvrnili, da nimajo dodatnega komentarja.

"V to se ne bom spuščal. Šlo je za mnenje, pišeš navadno sranje. Vedno smo na voljo, vedno odgovarjamo na vprašanja, ti pa napišeš to sranje."

Dave Brailsford

"Največji tekmec je Uran"

Tako prvi kot drugi dan počitka so pišoči mediji ostali brez uradne novinarske konference, gre sicer za neobičajno potezo za nosilca rumene majice na Touru. Namesto tega so le nekateri novinarji lahko poslušali intervjuje vodilnega na dirki po Franciji, ki jih je ta opravljal pred kamerami.

chris froome Razkritje hekerjev Šport Razkriti podatki o Wigginsu in Froomu

Froome je sicer izjavil, da je njegov največji konkurent za skupno zmago kolumbijec Rigoberto Urán. Ta je trenutno na četrtem mestu, za rumeno majico zaostaja 29 sekund. Je tudi odličen kronometrist, kolesarje pred koncem toura poleg alpskih etap čaka še vožnja na čas v Marseillu.

Chris Froome | Avtor: EPA EPA

“Rigoberto Urán je tihi favorit, je najverjetnej najmočnejši kronometrist med kolesarji, ki se borijo za skupno zmago. Glede na kronometer v Marseillu, je največja grožnja. Trenutno leti pod radarjem, saj nima na voljo ekipe, ki bi lahko kontrolirala posamezne etape. Bil je že drugi na Giru, vsekakor je sposoben dobro kolesariti celotne tri tedne. zdi se, da je v izjemni formi. Mislim, da bo  Rigoberto končal na zmagovalnem odru in bo moj izzivalec za rumeno majico," je dejal Froome. V Keniji rojeni kolesar je Tour osvojil v letih 2013 (leto za Bradleyjem Wigginsom), 2015 in 2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice