Šport
66 ogledov

''Sem še čisto brez besed''

Žurnal24 main
Nekdanja slovenska biatlonka Tadeja Brankovič Likozar je čestitala Teji Gregorin, ki je na zasledovalni tekmi osvojila bronasto odličje in poskrbela za tretjo slovensko kolajno na olimpijskih igrah v Sočiju.

Kaj lahko poveste po takšnem uspehu Teje Gregorin?
Sem še čisto brez besed. Presrečna sem, da ji je končno uspelo. Morda je bilo dobro, da je napadla iz ozadja, da v sprintu ni bila četrta ali peta, saj bi bilo mogoče težje. Bila je neobremenjena. Danes ji je streljanje super uspelo. Kaj več ne morem povedati.

Ste morda dvomili o takšnem razplet po tretjem streljanju, ko je padla na 11. mesto?
Če po pravici povem, nisem ravno spremljala vsega, saj sem se morala ukvarjati z otroki. Saj veste, kako je, če jih morate vseskozi loviti. Ko je šla z zadnjega streljanja, sem pomislila, da je škoda, ker ji bo malo zmanjkalo, a nato sem opazila, da so njene tekmice zelo utrujene. Teja je znana po tem, da je specialistka za zadnji krog, in končno je tudi na biatlon posijala lepa luč.

Kaj pomeni takšen rezultat za slovenski biatlon?
Tudi to mi je že šinilo v misli. Ali bo to neki nov začetek ali pa bo vse skupaj propadlo. Samo dve možnosti sta. Propad v tem smislu, da smo izpolnili željo po olimpijski kolajni, položaj pa vemo, kakšen je. En ali dva olimpijska cikla bo zdaj treba delati na podmladku, da se ustvarijo novi šampioni. Bomo videli, če bo to uspelo.

Takšen rezultat je verjetno spodbuda tudi za ostale biatlonce v Sočiju.
Verjetno je tudi kolajna Vesne Fabjan v tekaškem sprintu pripomogla k Tejinem uspehu. Danes je bil res fenomenalen dan. Zagotovo bo zdaj lažje, predvsem za Jakova Faka. Poznamo njegovo mentaliteto, lahko je zelo sproščen, za preostale fante pa bi to znalo biti tudi breme, saj bodo na vsak način poskušali doseči lep rezultat, a na silo po navadi ne gre. Na Jaki je ležalo veliko breme, osebno menim, da celo preveliko. Nanj se je najbolj računalo. Žal je imel težave z zdravjem, in če se ne počuti dobro, lahko Slovenija osvoji še pet kolajn, pa mu ne bo to nič pomagalo. Na koncu je športnik sam na tekmovališču in lahko naredi le največ, kar se da v nekem trenutku.

Tudi pred Tejo sta še dve tekmi.
Sigurno bo Teji nekoliko lažje. Vemo, da je njena disciplina predvsem individualna tekma. Če bo streljala tako kot danes, je uspeh zagotovljen. Skupinski start pa je nekakšna formula 1, podobno kot danes. Gre iz streljanja v streljanje. Menim, da bi ji lahko bila individualna tekma zelo pisana na kožo. A nihče ne ve, kako se bo Teja odzvala v tej evforiji. Tudi ona je sicer bolj mirna, nekako tako kot Peter Prevc. Svoja čustva zna zadržati v sebi, ne veseli se tako na glas, ni nekih čustvenih izbruhov. Morda jo bo ta kolajna dodatno podžgala, lahko pa je to pač to.

Štirje dnevi, tri kolajne. Kako kot nekdanja nosilka zastave na odprtju gledate na uspehe slovenskih športnikov v Sočiju?
Po 20 letih olimpijske igre prvič spremljam doma. To so posebni občutki. Nisem vedela, kako se bom počutila ob spremljanju iger prek televizije. Sem kar presenečena, zelo namreč uživam pred zaslonom. Spremljam, kolikor lahko ob delovnih obveznostih. Je pa precej drugače. Ko si na olimpijskih igrah, svoje uspehe in uspehe drugih spremljaš le po delčkih ali pa prek računalnika. Doma sem bolj na tekočem. Prijetno mi je igre spremljati s tega kota, zdaj imam pač druge prioritete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.