Šport
34 ogledov

Slovenci danes v boju za odličja

Peter Kauzer olimpijske igre London Stanko Gruden/STA
Po včerajšnjem zgodovinskem uspehu Urške Žolnir, ki je Sloveniji priborila prvo olimpijsko kolajno v Londonu, bodo danes vse oči uprte v kajakaša Petra Kauzerja, ki velja za enega izmed favoritov za odličja. Naši predstavniki bodo nastopili tudi v judu, plavanju, kolesarstvu in streljanju, padlo pa bo kar dvajset končnih odločitev.

Polfinalni nastop nosilca slovenske zastave

Peter Kauzer olimpijske igre London | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Slovenija bo imela danes v polfinalu eno najmočnejših orožij za odličja. Na slalomski progi se bo ob 14.30 s kajakaši meril Peter Kauzer, nosilec slovenske zastave na odprtju iger. Pred štirimi leti je po izjemnem nastopu v kvalifikacijah v Pekingu ostal razočaran brez finala na 13. mestu. V kolesarstvu bo na programu vožnja na čas, kjer se bo ob 14. uri na 44 km pomeril Jani Brajkovič, ki je v Londonu z 21. mestom zabeležil najboljšo slovensko uvrstitev na teh igrah v cestni dirki. Veliko v slovenski ekipi pričakujejo od judoistke Raše Srake Vukovič, ki bo ob 10.30 začela boje v kategoriji do 70 kg.

Pester urnik za slovenske plavalce

Klemen Štrajhar olimpijske igre London lokostrelstvo | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Tudi v lokostrelstvu je slovenski predstavnik Klemen Štrajhar že okusil londonska olimpijska prizorišča. V Lord’s Cricket Groundu je 27. julija v kvalifikacijah zasedel 58. mesto, tako da ga v tekmovanju na izpadanje, ki se bo začelo ob 10. uri, čaka Kitajec Dai Xiaoxiang, sedmouvrščeni v kvalifikacijah in izjemno visoka ovira za 17-letnega Kamničana. V predtekmovanju v plavanju se bodo kvalifikacije začele ob 11. uri, v bazenu pa bodo na 100 m prosto Nastja Govejšek, na 200 m prsno Tanja Šmid, na 4 x 200 m prosto pa se bo predstavila slovenska bronasta štafeta z letošnjega EP v postavi Sara Isaković, Anja Klinar, Urša Bežan in Mojca Sagmeister. V jadranju imajo v razredu finn, kjer uspešno nastopa Vasilij Žbogar, prost dan, v razredu laser pa bo tekmovanja nadaljeval Karlo Hmeljak.

Obeta se dvajset končnih odločitev

Raša Sraka Vuković, slovenska olimpijska reprezentanca | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Danes bodo na olimpijskih igrah podelili 20 kompletov odličij. Poleg finalnih kajakaških bojev in moške vožnje na čas se bodo ob 11. uri v kronometru pomerile kolesarke, v judu pa bodo ob 15. uri zaključni boji žensk do 70 kg in moških do 90 kg. V plavanju se bodo ob 20.30 začele finalne odločitve za moške na 200 m prsno in 100 m prosto ter za ženske na 200 m delfin in 4 x 200 m prosto. Ob 16. bodo sinhroni skoki s trimetrske deske za moške, ob 18.30 bodo zaključne posamične odločitve mečevalcev in sabljačic, dvigalci uteži bodo svojo moč pokazali v kategoriji do 77 kg, dvigalke pa do 69 kg. Veslači bodo začeli ob 10.30 z elitnim osmercem ter v dvojcih brez krmarja, veslačice pa v dvojnem četvercu. Strelke bodo na tarče merile s pištolami na 25 m, namiznoteniške igralke se bodo ob 15.30 pomerile za posamična odličja, telovadci pa bodo ob 17.30 začeli mnogoboj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.