Šport
203 ogledov

Slovenci evropsko serijo zaključili kot četrti

1/16
Aleš Oblak
Na turnirjih evropskih serij CEV Masters za moške in CEV Satellite za ženske v Ljubljani so Slovenci v močni konkurenci prišli do odmevnih rezultatov. Ni jim sicer uspel preboj med najboljše tri ekipe, so pa turnirja zaključili na visokem 4. mestu.

Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta po dveh zmagah v skupinskem delu tekmovanja v četrtfinalu premagala še ukrajinski par, nato pa sta morala v polfinalu priznati premoč Rusoma, ki sta srečanje dobila z 21:13, 19:21 in 15:9. V dvoboju za tretje mesto sta bila nato boljša še Turka. "Po eni strani se je bilo na turnirju potrebno boriti proti nasprotnikom, po drugi pa še proti samima sebi, saj je bilo danes zaradi vročine zares težko igrati. Skušala sva se zbrati za vsako točko posebej in se kar najbolj potruditi," je dejal Pokeršnik.

Zemljak je dodal: "Malo je grenkega priokusa, ker veva, da bi lahko obe tekmi zmagala. Na koncu je malo zmanjkalo moči in koncentracije, ampak tako je to na tej ravni. Ekipe smo povsem izenačene. Vsak lahko premaga vsakogar. Tri tekme sva igrala fantastično, dve malo slabše. Žal četrto mesto, ampak če bi nama to nekdo ponudil pred turnirjem, bi bili vsi veseli."

Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik sta že v petkovem četrtfinalu navdušili polne tribune na Kongresnem trgu in zelo dobro začeli polfinalni obračun proti Romunkama. Po začetnem zaostanku sta z borbeno igro v obrambo izničili prednost tekmic ter niz dobili s 24:22. V drugem setu sta bili prepričljivo, z 21:14 boljši Romunki, ki sta nato dobili še tretji niz, in sicer s 15:6.

V obračunu za 3. mesto sta se slovenski odbojkarici pomerili z Inno in Iryino Makhno. Dvoboj se je končal po treh nizih, zmage z 21:13, 19:21, 15:6 pa sta se veselili Ukrajinki. "Takega rezultata nisva pričakovali, sva si ga pa seveda želeli. Seveda sva razočarani, da sva izgubili, ampak se mi zdi, da sva na najinem prvem tovrstnem evropskem turnirju dali vse od sebe. Tako polfinale kot tekmo za tretje mesto sva izgubili šele po treh nizih. Žal se še pozna, da nimava dovolj izkušenj, ampak ta turnir nama je pokazal, kaj morava še izboljšati, kako zmanjšati napake, zaradi katerih so nama nasprotnice ušle. Iz teh napak se bova učili in mislim, da bova igrali vedno bolje," je dejala Kotnikova.

V velikem finalu sta Nemki Behrensova in Schumacherjeva z 2:1 premagali Romunki Mateijevo in Vaido, Norvežana Sorum in Mol pa sta po poškodbi Rusa Velichka slavila v moški konkurenci.

Na glavnem delu CEV Masters turnirja sta sicer nastopili še dve slovenski dvojici, Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik ter Alan Košenina in Sergej Drobnič, a se ekipama ni uspelo prebiti skozi skupinski del tekmovanja. V izločilnih bojih nismo mogli spremljati niti preostalih dveh slovenskih ženskih parov, Nine Lovšin in Lee Gostinčar ter Tajde Lovšin in Špele Morgan, ki se prav tako nista prebila iz skupinskega dela CEV Satellite turnirja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.