Šport
141 ogledov

Slovenci pretepli Hrvate

boks venko Sport club M
V Slovenski Bistrici smo videli izjemen večer plemenite veščine, boksarski spektakel med Slovenijo in našo južno sosedo Hrvaško. Dvoboj je zaznamovala slavnostna podelitev Zlatih plaket Boksarske zveze Slovenije, med gosti pa je bil tudi podpredsednik OKS Bogdan Gabrovec.

V pestrem boksarskem večeru smo videli kar enajst borb, od tega sedem v tekmi večera med našimi reprezentanti, ki sta jih vodila selektor Damjan Šel in trener Saša Taraniš, ter Hrvati, ki so prišli pod vodstvom nekdanjega šampiona Jusufa Hasana.

V prvi predborbi večera, v kategoriji kadetov do 60 kg, je Edin Sejdinović premagal svojega vrstnika Mateja Šimca iz Hrvaške z 2:1. Med mladinci v kategoriji do 75 kg je državni prvak Žiga Pečnik, član Sadne teama iz Ruš, po pričakovanju ugnal Blaža Dolinarja z 2:0. V ženski konkurenci članic do 51 kg je Mateja Rajterič, članica DBŠ Combat Academy iz Ljubljane, premagala Moniko Božičko, članico BK Ring iz Ptuja z 2:0, v kategoriji članic do 54 kg pa je Andreja Bešter iz Kranja, premagala Mariborčanko Aleksandro Šnajder z 2:1.

slovenija boks | Avtor: Sport club M Sport club M
Dober začetek Slovencev

V prvem glavnem dvoboj večera med Slovenijo in Hrvaško, v kategoriji članov do 56 kg, je naš državni prvak Blaž Škrjanec z 2:1 premagal hrvaškega državnega prvaka Filipa Kolaka. V kategoriji do 60 kg je Grega Debeljak izgubil proti Hrvatu Stipetu Pretenjači z 0:2, domačin Tadej Mernik pa je v kategoriji do 64 kg z 2:0 premagal Krešimirja Majcena. Hrvaški državni prvak Franko Antić je v kategoriji članov do 69 kg z 2:0 premagal našega Jerneja Gajška. V poslastici večera je trenutno naš najbolj obetaven boksar Aljaž Venko, v kategoriji do 75 kg, z 2:0 premagal odličnega hrvaškega boksarja Bruna Knježevića in še enkrat dokazal, da upravičeno računa na nastope na največjih tekmovanjih. V težki kategoriji članov do 81 kg je naš vice prvak Mitja Dišič po poškodbi hrvaškega vice prvaka Matka Prpića prišel do zmage z 2:0, prav tako pa je v težki kategoriji članov do 91 kg naš državni prvak Blaž Sedej, zaradi diskvalifikacije hrvaškega boksarja Kristena Radana, zmagal z 2:0. Skupno smo torej Hrvate ugnali kar s 5:1, kar je izjemen dosežek slovenskega boksa.

Boks zlate plakete | Avtor: Sport club M Sport club M
Zlate plakete BZS zasluženo v pravih rokah

Pred glavnimi borbami večera, ko so se med seboj pomerili najboljši slovenski in hrvaški boksarji, je sledila slavnostna podelitev najvišjih boksarskih priznanj. Zlato plaketo BZS za dolgoletno uspešno delo v reprezentanci in razvoj slovenskega boksa je iz rok podpredsednika BZ Slovenije Bojana Fajsa prejel nekdanji selektor Stanko Milutinović. Podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je Zlato plaketo BZS predal legendarnemu Jožetu Centi, predsednik BZ Slovenije Rudolf Pavlin pa je Zlato plaketo BZS za dolgoletno uspešno trenersko delo in razvoj slovenskega boksa predal ptujskemu legendarnemu trenerju Ivanu Pučku. Naš najboljši boksar vseh časov Dejan Zavec pa je iz rok direktorja BZ Slovenije Franca Nanija Matjašiča prejel Zlato plaketo BZS za vrhunske športne dosežke in promocijo Slovenije v svetu.

Komentarjev 1
  • bober123 18:36 15.oktober 2012.

    Vaš komentar smo izbrisali, ker ni bil v skladu s Kodeksom komentiranja. Uredništvo zurnal24.si