Šport
25 ogledov

"Slovenci so vsakič bolj zreli"

Slovenija Grčija EuroBasket Stožice Ljubljana Spanoulis Vidmar EPA
Včerajšnji žreb EuroBasketa 2015 je odločil, da se bo slovenska košarkarska reprezentanca v skupinskem delu v Zagrebu pomerila tudi proti Grčiji, ki v zadnjih letih ne blesti na velikih tekmovanjih.

Slovenski navijači imajo lepe spomine na zadnji dvoboj proti Grkom, ki so na lanskem EuroBasketu v nabito polnih Stožicah klonili s 65:73. Septembra prihodnje leto se bodo Grki skušali maščevati v zagrebški Areni, kjer bo vzdušje v predtekmovalnem delu nedvomno vrhunsko

"Dvorana bo zagotovo nabito polna, kar je dobra stvar za košarko. Verjamem, da bo vzdušje zelo prijetno," se septembrskega spektakla veseli grški selektor Fotis Katsikaris, ki je takole pokomentiral sestavo skupine C: "Hrvaška je zelo dobra reprezentanca proti kateri smo se na zadnjih velikih tekmovanjih že pomerili. Slovenci na vsakem prvenstvu igrajo bolj zrelo, z Makedonijo pa imamo vedno zanimive bitke. Ne smemo podcenjevati Gruzijcev, medtem ko so Nizozemci nekakšni novinci in bodo zagotovo popestrili dogajanje v skupini."

Pozorni tudi na skupino D

Katsikaris se tako kot večina drugih selektorjev izogiba vnaprejšnjim napovedim: "Skupina je zelo močna, v tem trenutku pa je še prezgodaj za kalkulacije. Veliko bo odvisno od tega v kakšni postavi bomo nastopili na EuroBasketu. Križamo se s skupino D in pozorno bomo spremljali dogajanje v tej skupini. Sistem je enak kot na svetovnem prvenstvu in vsaka tekma je lahko že odločilna." 

Generalni sekretar grške košarkarske zveze Panagiotis Tsagkronis je dodal: "S skupino smo lahko zadovoljni. Tekmovanje bo zelo zanimivo, svojo usodo pa bo imeli v svojih rokah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.