Šport
112 ogledov

Slovenci v polfinalu malonogometnega EP

Peter Pust Boris Denac slovenska malonogometna reprezentanca MZS
Sobota je bila za slovensko malonogometno reprezentanco zgodovinski dan, saj so se prvič na evropskih prvenstvih uvrstili najprej v četrtfinale, potem pa še v polfinale.

Pri zmagi nad Španijo (4:1) v osmini finala je bil junak tekme Mitja Flisar, ki je špansko mrežo zatresel kar trikrat, za 4:1 pa je zadel Darko Zorko. Slovenski gol je po poškodbi Nejca Komidarja branil Boris Denac

Peter Pust, kapetan slovenske malonogometne reprezentance je po tekmi s Španci povedal: "Španci so mislili, da bodo nefavorizirano Slovenijo zlahka premagali, vendar smo proti njim ubrali dobro taktiko, zapirali smo sredino in to se je na igrišču tudi poznalo. Po njihovem nezasluženem golu oz. napaki naše celotne ekipe smo še bolj stopili skupaj in jih premagali kot veliki borci. To se je poznalo tudi na tribuni, kajti ko smo si po tekmi odšli ogledat naslednjo tekmo, nam je starejši gospod rekel, da se je videlo, da smo pustili srce na igrišču". 

Želijo si še dlje

Po zmagi s Španijo se je slovenska reprezentanca v večernih urah pomerila s Kazahstanom, rezultat je bil po rednem delu 0:0. Sledili so kazenski streli, pri katerih so bili Slovenci uspešnejši. Prvi kazenski strel je Kazahstancem ubranil Komidar, drugega pa Andrej Horvat. Kazahstansko mrežo pa sta po kazenskih strelih zatresla Damijan Kaučič in Flisar. Uspeh pa so Slovenci žal plačali tudi s poškodbami ključnih igralcev.        

Po tekmi s Kazahstanom pa je kapetan Pust poudaril: "Kljub naši in njihovi utrujenosti smo spet pokazali, da smo ekipa ter da imamo skupni cilj: zmagati za Slovenijo". 

Trener Branko Kerčmar je dejal, da je reprezentanca že tri leta garala za ta uspeh: "Tega še nobena slovenska reprezentanca v nogometu ni naredila, to je višek naše in tudi moje kariere. Fantje so garali, sedaj si želim še dlje".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.