Šport
211 ogledov

Slovenke po drami v četrtem nizu klonile proti domačinkam

ženska odbojkarska reprezentanca Profimedia
Slovenke so se dobro upirale Belgijkam.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je odigrala svojo drugo tekmo na evropskem prvenstvu, ki ga skupaj gostijo Belgija, Italija, Nemčija in Estonija ter doživela drugi poraz. V Gentu so bile gostiteljice Belgijke boljše s 3:1 (18, 20, -21, 32) v nizih.

Tretji nastop na EP po letih 2015 in 2019 so slovenske odbojkarice odprle z porazom. Kljub borbeni predstavi so bile v petek po treh nizih premočne poljske tekmice. Danes so Slovenke znova prikazale borbeno igro, gostiteljicam odvzele niz in skoraj izsilile še petega.

Uvodna niza so Belgijke dobile dokaj prepričljivo, v tretjem pa so slovenske odbojkarice prikazale svojo pravo igro, nadzorovale potek in prišle do svojega prvega niza na tem EP. V četrtem so se z domačinkami borile vse do konca, a so bile v zaključku nekoliko bolj zbrane Belgijke, ki so zadnji niz dobile s 34:32. Svoje zaključne žoge so imele tudi Slovenke, ki pa niso uspešno zaključile napadov, ko se jim je ponudila priložnost za niz.

V slovenski izbrani vrsti je bila s 24 točkami tokrat najučinkovitejša Lorena Lorber Fijok.

Naslednja tekma Slovenke čaka že v nedeljo, ko bodo igrale proti Srbkinjam, aktualnim evropskim podprvakinjam. Po dnevu premora se bodo v torek pomerile z Madžarkami, za konec predtekmovalnega dela dan kasneje pa še z Ukrajinkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice