Šport
34 ogledov

Slovenski derbi pripadel Celjanom

rokomet, Celje, Gorenje Velenje Anže Petkovšek
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 1. krogu regionalne lige Seha na domačem igrišču izgubili proti Celju Pivovarni Laško s 26:27 (13:16).

Celjani in Velenjčani so konec minulega tedna doživeli grenki izkušnji.

Slovenski prvaki iz Celja v svojem premiernem nastopu v regionalnem tekmovanju Seha niso bili kos evropskim rokometnim velikanom iz madžarskega Veszprema, slovenski podprvaki iz Velenja pa so pogrnili na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v evropsko ligo prvakov v slovaškem Prešovu. Njun današnji medsebojni obračun v ligi Seha je pripadel Celjanom.

Po dokaj izenačenem začetku so sredi prvega polčasa v Rdeči dvorani zagospodarili izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta in si v 18. minuti priigrali štiri gole prednosti (11:7), na velik odmor pa odšli s prednostjo treh (16:13).

Domače "ose" so se v drugem polčasu prebudile in zadihale za ovratnik gostom, ki jih je sprva reševal vratar Urban Lesjak s svojimi bravuroznimi obrambami. V 44. minuti so jih po golu Alema Toskića končno ujeli in izenačili na 20:20, štiri minute kasneje pa po zadetku Roka Golčarja tudi povedle z 22:21.

V dramatični in izenačeni končnici je dve minuti pred koncem Luka Žvižej zadel sedemmetrovko za vodstvo s 27:26, v živčnem zaključku pa Velenjčani niso dosegli izenačujočega gola, tudi po zaslugi absolutnega junaka tekme - celjskega vratarja Lesjaka.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Toskić s sedmimi, v celjski pa Blaž Janc s šestimi zadetki.

Liga SEHA, izidi:

Gorenje Velenje : Celje Pivovarna Laško 26:27 (13:16)
Toskić 7, Mitrović 4;  Janc 6, Marguč 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.