Šport
4449 ogledov

Slovenski odbojkarski dragulj: "Kar kocine mi gredo pokonci!"

Rok Možič Profimedia
Rok Možič, ki se je v minulih dneh vrnil na prizorišče svojih največjih uspehov, je razkril jasen cilj slovenske reprezentance na prihajajočem svetovnem prvenstvu.

Od svetovnega prvenstva v odbojki nas loči le še tri dni. Slovenija bo na njem nastopila šele drugič, medtem ko bo v stožiški dvorani svoj debi na svetovnih prvenstvih dočakal eden največjih draguljev svetovne odbojke, Rok Možič.

"Seveda sem prijetno vznemirjen, gre za moje prvo svetovno prvenstvo, drugo za slovensko reprezentanco, po vrhu vsega pa gre še za domače prvenstvo, tako da čutim veliko odgovornost in navdušenje. Čaka nas še ena prijateljska tekma proti Iranu in potem je to, to. Pred nami je le še omenjena generalka in v petek se začne zares," v pogovoru za Žurnal24 skorajda ni mogel skrivati navdušenja mladi slovenski as, ki se dobro zaveda, kako pomemben dejavnik bo domača dvorana.

Tine Urnaut EP v odbojki Pogovor s kapetanom Šport Urnaut: "Želim si, da bi lahko vsak vsaj enkrat občutil nekaj takega!"

"Stožice pričarajo neverjetno vzdušje, že zdaj ko gledam kakšno je vzdušje pri košarki, mi gredo kar kocine pokonci, ko cela dvorana zapoje slovensko himno. Res se že veselim in vabim vse ljubitelje odbojke ter tiste, ki jih zanima šport na splošno, da si nas pridejo pogledat, mi pa bomo dali vse od sebe, da se bomo skupaj veselili novih zmag," obljublja 20-letni čal Verone, ki je v minuli sezoni tako navdušil širni odbojkarski svet.

A še pred svetovnim prvenstvom in tekmami v Stožicah se je nekdanji odbojkar Maribora vrnil v "svojo" dvorano Tabor, kjer je Slovenija odigrala dve prijateljski tekmi ter porazila Egipt in Turčijo. "Najlepše se je vrniti domov, v moje mesto, v našo dvorano. Občutki so bili res super, že na prvem treningu nisem imel sploh nobenih težav s prilagajanjem na dvorano, mogoče je le malo bolj toplo, kot se spomnim. Res sem vesel, da smo tu odigrali dve tekmi, zdaj pa mislim, da je čas, da se privadimo tudi na Stožice," je svoje občutke ob vrnitvi v dvorano, v kateri je doživel svoje največje uspehe, strnil Možič, ki je bil leta 2021 v dresu Maribora najzaslužnejši za prekinitev dolgoletnega kraljevanja ACH-ja v slovenski odbojki.

Rok Možič | Avtor: Profimedia Profimedia

Možič je sicer svoje prve nastope v slovenskem dresu vpisal pri rosnih sedemnajstih letih pod vodstvom Alberta Giulianija, medtem ko je bil že pri devetnajstih letih pomemben člen Slovenije pri osvojitvi srebrne medalje na evropskem prvenstvu ter uvrstitvi na zaključni turnir četverice lige narodov. Pod Markom Lebedewim je letos osvojil 10. mesto v ligi narodov, zdaj pa je na razpolago še tretjemu različnemu selektorju v svoji mladi odbojkarski karieri. Vsega slabe tri tedne pred začetkom svetovnega prvenstva je namreč Lebedewa zamenjal romunski strokovnjak Gheorghe Cretu.

"Zelo dobro treniramo, nov trener je prinesel novo energijo, je zelo karizmatičen, takoj je tej ekipi ponudil nekaj več. Na treningih se zelo borimo, ga poslušamo, ima vedno neko idejo, zakaj se določene stvari tako počne. Zaenkrat smo zelo zadovoljni in verjamem, da se bo tako tudi nadaljevalo," je vtise o novem "poveljniku" slovenske vrste strnil Možič, ki je eden izmed redkih odbojkarjev, ki je dokaj neposredno pojasnil cilje Slovenije na prihajajočem prvenstvu.

Zoran Kedačič Pogovor pred SP Šport Pomočnik novega selektorja: "Tega še ne bi želel razkriti slovenski javnosti!"

"Letos imamo priložnost za nov lep uspeh. Naš glavni cilj je izboljšat rezultat s prejšnjega svetovnega prvenstva. Vemo, kakšna je skupina, kaj nas čaka. Zagotovo je glavni cilj, da odigramo vse tekme na našem maksimumu, da gremo iz tekme v tekmo," je pojasnil Možič, ki ne želi prehitevati z napovedmi. Najprej je potrebno izboljšati 12. mesto izpred štirih let, nato pa bodo videli, kako dalje.

"Začenjamo s Kamerunom, ki je na papirju lažji nasprotnik, ampak vseeno bo potrebno prikazati dobro igro, drugače te v športu lahko vsakdo preseneti. Potem pa so tu že Francozi, olimpijski prvaki, po moje prvi favoriti prvenstva, ki igrajo zelo dobro odbojko, vemo pa, da je v Stožicah vsak premagljiv. Potem so pa tu še vedno neugodni Nemci. Nikakor ne gre za lahko skupino, ampak gremo korak za korakom in vemo, česa smo sposobni," je pogovor za Žurnal24 zaključil eden največjih draguljev svetovne odbojke.

Jan Kozamernik Pogovor pred SP Šport O menjavi selektorja: "Šok terapija je zagotovo uspela!" Gheorghe Cretu Zakaj Slovenija? Šport Novi zvezdniški selektor: "O ponudbi Slovenije nisem razmišljal niti..." Metod Ropret, predsednik OKS, na sprejemu odbojkarjev na Kongresnem trgu 2015 "Kot darilo z neba" Šport "Na svetu ni bolj vročega trenerskega imena... In izbral je Slovenijo!"

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.