Šport
113 ogledov

Slovenski talent iz Celja v Barcelono

Domen Makuc Reševalni pas/Twitter
Slovenska rokometna kolonija v katalonski prestolnici se je povečala.

Iz rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško so sporočili, da je njihov nadarjeni igralec Domen Makuc po uspešnih zdravniških pregledih sklenil štiriletno pogodbo z Barcelono. Člana slovite katalonske ekipe sta tudi slovenska reprezentanta Jure Dolenec in Blaž Janc.

Makuc je v zadnjih dveh sezonah igral za člansko ekipo Celja, v mesto ob Savinji pa je prišel leta 2014. Željo po prihodu enega najbolj nadarjenih igralcev na svetu so pokazali številni rokometni velikani, najbolj vztrajni in prepričljivi pa so bili rekorderji po številu osvojenih naslovov zmagovalcev lige prvakov iz Barcelone.

Dvajsetletni Makuc, ki je imel s Celjem pogodbo še za dve sezoni, bo v Barceloni igral naslednja štiri leta. Za člansko moštvo Celja Pivovarne Laško je zbral 92 nastopov, se štirikrat veselil naslova državnega prvaka, dvakrat pokalnega zmagovalca, s soigralci pa so osvojili tudi dve domači superpokalni lovoriki.

Pred Makucem je dres Barcelone nosil tudi Luka Žvižej, v novi sezoni pa bo dres aktualnih španskih prvakov oblekel še en nekdanji pivovar Blaž Janc, ki je v minulih letih igral za poljski Kielce.

"Najprej bi se želel zahvaliti navijačem, ki so nas ves čas podpirali in žal mi je, da se od njih ter vseh ostalih nisem mogel posloviti na igrišču. Prepričan sem, da bodo tudi v prihodnje glasno podpirali moje zdaj že nekdanje soigralce, ki so mi pomagali na moji poti in si to podporo zaslužijo," je uvodoma dejal Makuc.

"Prav veselim se, ker bom v letošnji sezoni znova prestopil prag Zlatoroga ter slišal to navijanje in začutil vzdušje. Hvala celjskemu klubu, ki mi je ponudil priložnost in vsa leta izkazoval veliko zaupanje, da sem lahko napredoval in prišel do naslednjega koraka v moji karieri. To so mi omogočili vsi moji trenerji do zdaj, zato gre zahvala tudi njim, z njihovo pomočjo sem napredoval in dali so mi zelo veliko," pravi Makuc. "V Celju sem se odlično počutil, tu je vse kar si mladi rokometaš lahko želi na rokometni poti. Napredoval sem v svoji igri in vedno se bom rad vračal v moje mesto in dvorano Zlatorog. Hvala Celje," je še dodal ob slovesu od Zlatoroga.

Celjska ekipa je danes sklenila tudi strateško sodelovanje z devetkratnimi zmagovalci lige prvakov iz Barcelone. Plod tega sodelovanja bo viden v prihodnje, temelji pa na izmenjavi znanja in načina dela, ko bo kar nekaj članov celjskega kluba (strokovni štab in vodstveni kader) odšlo v Barcelono, kjer bodo imeli priložnost spoznati različne ravni delovanja in načina dela kluba. Celjska ekipa tovrstno sodeluje že z nekaterimi drugimi klubi, kot so Veszprem, Kielce, Porto in Kiel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.