Šport
7787 ogledov

Šokantne besede profesionalnega športnika

žoga, žogica, teniška žogica, tenis
Avstralski tenisač Bernard Tomic ne obžaluje nespametne izjave po izpadu na Wimbledonu, dodal je še nekaj novih.

Pravi, da ga tenis utesnjuje in da je za svoje uspehe "garal" le s polovičnimi močmi. 

"Če sem iskren, mi je bilo malo dolgčas," je po gladkem porazu v prvem krogu Wimbledona nonšalantano dejal Bernard Tomic, nekoč eden najobetavnejših igralcev sveta, danes pa vzorčni primer "zavožene" športne kariere.

"Zavožene" v smislu, da bi lahko dosegel precej več, kot je, pa čeprav je bil nekoč že uvrščen na 17. mesto lestvice ATP in celo zaigral v četrtfinalu grand slama.

Tomic je bil po Wimbledonu kaznovan s 15.000 dolarji, ker je brez razloga zahteval pomoč fizioterapevta, da bi zmotil koncentracijo nasoprotnika, nato pa je pogodbo z njim prekinil še proizvajalec športne opreme HEAD, ki se je uradni izjavi distanciral od besed, nevrednih športnih vrednot, h katerim stremijo v podjetju.

Tomic je kljub univerzalni kritiki šel še korak dlje in v nedavnem intervjuju dejal, da je pri 24. letih dosegel več kot večina. "Še naprej sanjajte o sanjskem avtomobilu in domu, medtem ko si ju bom jaz privoščil," je zabrusil kritikom in spet izzval val ogorčenja.

bernard tomic | Avtor: EPA EPA

Kot je povedal, so mu teniške zveze iz tujine ponujale na milijone in milijone evrov, če bi igral za njihovo državo, a je ostal zvest Avstraliji, čeprav ga tenis ne osrečuje in na igrišču naj ne bi nikoli resnično užival.

"Ne igrajte tenisa. Počnite nekaj, v čemer uživate, ker tenis je garanje in težko, težko življenje. Ujet sem in moram vztrajati." - Bernard Tomic

"Bile so velike ponudbe, da bi igral za drugo državo. Milijoni, ki si jih lahko le predstavljate," je povedal Avstralec, ki se je rodil v Nemčiji očetu s Hrvaške in mami iz Bosne in Hercegovine.

"Nikoli se nisem odločil za to. Ostal sem zvest Avstraliji. Razmišljal sem o tem. Denarni zneski so bili nori," je zatrdil 24-letnik, ki je v teniških krogih zapravil ves svoj ugled.

bernard tomic | Avtor: Facebook Facebook
"V moji karieri sem dal 100 odstotkov. Prav tako sem dal 30 odstotkov. Če potegnem črto, sem v karieri igral nekje na 50 odstotkih. Nisem se zares trudil. Kar sem dosegel, je izjemno," se je pohvalil Avstralec in dodal, da ga tenis utesnjuje, istočasno pa mu predstavlja edini vir finančne eksistence.

"To ima name tako fizični kot psihološki vpliv. Poiskati moram ravnotežje, da bom lahko nadaljeval še deset let in dosegel še več uspehov," je povedal.

Tomic je znan po aktivnem nočnem življenju, incidentih s policijo, neprimernem vedenju na igrišču in burnem odnosu z očetom Johnom. S svojimi izpadi se je zameril tudi veljakom avstralskega tenisa, še posebej slab pa je njegov odnos z nekdanjim kapetanom reprezentance Patom Cashom

"Pat je rekel marsikaj slabega o meni. Vedno daje vtis prijaznega človeka. Ljudje ne vedo, kaj se dogaja za zaprtimi vrati. Ni tako prijazen. Rad uprizori predstavo," je sklenil Tomic.

Komentarjev 4
  • urle 16:52 24.julij 2017.

    Če bi bral vse to brez imen in podrobnosti, bi vsak vedel, da to govori balkanc...

  • 4krogci 16:27 24.julij 2017.

    Fotr hrvat...a je pol sploh trebe se karkoli razmisljat, iz kje mu take izjave.

  • Avatar čavez
    čavez 14:46 24.julij 2017.

    Iz kje izvira ta Bernard Tomic

Sorodne novice