Šport
7486 ogledov

Šokantna izpoved Mika Tysona: "Bil sem deček, ko me je posilil..."

Mike Tyson Facebook
Mike Tyson je razkril še en grozljiv dogodek, ki je zaznamoval njegovo že tako tragično otroštvo.

Mnogi se ga spominjajo kot enega najsmrtonosnejših in največjih boksarjev v zgodovini, saj je zapuščina, ki jo dal boksu legendarni Mike Tyson, resnično neverjetna. Postal je najmlajši svetovni prvak supertežke kategorije ter bil pravi strah in trepet vseh nasprotnikov, obenem pa je svojim obnašanjem ves čas polnil tudi rumene strani.

mike tyson | Avtor: EPA EPA

Tyson je tekom svojega življenja resnično šel skozi trnje do zvezd. Imel je namreč zelo težko otroštvo, saj ga je tekom osnovnošolskih dni zapustil oče, tako da je Mike odraščal le s pomočjo matere in dveh sester, a je že pri 16 letih izgubil mater, kmalu zatem pa tudi sestro.

"Nikoli v življenju nisem videl matere srečne zaradi mene, ali stvari ki sem jih počel. Poznala me je le kot divjega otroka, ki se podi po ulicah in se vrača domov z novo obleko, za katero je vedela, da je nisem plačal. Nikoli se nisva resnično pogovorila ter se spoznala. Profesionalno to ni vplivalo name, a me je zlomilo na osebni, emocionalni ravni," je zgodbo o otroštvu začel Tyson.

Mike Tyson | Avtor: Facebook Facebook

Tyson je bil do svojega 13. leta že 38-krat prijet zaradi manjših prekrškov. V boju za preživetje se je odločil za trening boksa, kateri mu je v začetku služil kot orožje v uličnih pretepih, šele ko je odkril svoj neverjetni talent, se je resneje posvetil boksarski karieri.

Iron Mike se sicer ne sramuje svoje preteklosti in je pogosto spregovoril o njej, a vseeno je ESPN-ov novinar Jeremy Schapp ostal šokiran, ko mu je Tyson priznal, da je v otroštvu bil tudi žrtev grozljivega posilstva.

"Bil sem deček. On je bil odrasel. Pretepel me je ter spolno zlorabil. Nikoli več ga nisem videl. Toda spoznal sem, da zaradi tega nisem nič manj moški, kot če se ne bi zgodilo" je svojo zgodbo začel Tyson, ki je priznal da te zgodbe še nikoli ni javno povedal: "Ni mi nelagodno govoriti o tem, to je pač nekaj, kar se je zgodilo. Ni imelo velik vpliv na moje življenje. Mislim, da sem to prebrodil tekom svojih boksarskih dni."

Novinar je nato še nekoliko vrtal po njegovih občutkih, dokler Tyson ni priznal, da ga je dogodek vendarle precej zaznamoval: "Definitvno sem nosil ta bes s seboj. Zagotovo, v to ne gre sumiti. Če postavimo dogodek v to perspektivo, potem je resnično vplival name. Odločil sem se namreč, da se me nihče več ne bo dotaknil."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice