Šport
27 ogledov

Belorusi do prve točke, poraz Nemcev

Francija Belorusija SP elitne divizije EPA
Poleg tekme med Slovenijo in Češko so bili na hokejskem svetovnem prvenstvu v petek odigrani še trije predtekmovalni obračuni.

Hokejisti Francije so v drugi petkovi tekmi skupine B (potem ko je Češka ugnala Slovenijo s 5:1) po boljšem izvajanju kazenskih strelov ugnali Belorusijo (4:3). 

Domači hokejisti, ki so še v igri, da se vmešajo v boj za kolajne, so odločno krenili v dvoboj z Belorusi. Svojo premoč v uvodni tretjini so potrdili v 13. minuti z golom Sache Treillea. Že na začetku druge tretjine je belorusko mrežo zatresel še Damien Fleury, vendar so se Belorusi v 27. minuti preko Aleksandra Pavloviča dosegli svoj prvi gol na tekmi, do konca tretjine pa je izid izenačil Jegor Šarangovič.

Novi šok so domači navijači doživeli ob uvodu v zadnjo tretjino, ko je Cristobala Hueta za belorusko vodstvo s 3:2 ob igralcu več premagal Aleksander Kulakov. Po prejetem zadetku so Francozi močno pritisnili proti vratom Belorusije, njihovo premoč pa je v 53. minuti unovčil Pierre-Edouard Bellemare.

Ker se v podaljšku izid ni menjal, so zmagovalca dvoboja odločali kazenski streli. V prvi seriji je bil uspešen Belorus Mihail Sefanovič, v drugi sta bila uspešna oba vratarja, v tretji pa je izid izenačil Stephane da Costa, ki je nato s še enim golom Francozom zagotovil dve točki. S svojo prvo pa so se morali zadovoljiti Belorusi, ki so na lestvici zaradi boljše razlike v golih prehiteli Slovenijo. 

Boleč poraz Nemcev, Švedi zanesljivi

V skupini A so v petek prav tako odigrali dve tekmi. Nemci so v Kölnu po podaljšku izgubili z Dansko (2:3), Švedska pa je bila prepričljivo boljša od Italije (8:1).

Da bi se gostiteljica Nemčija še lahko realno vmešala v boj za četrtfinale, bi morala premagati Dance. Začetek tekme je bil sicer obetaven za domačo ekipo, saj so z goloma Patricka Reimerja in Brooksa Maceka povedli z 2:0, toda že do odhoda na prvi odmor so Danci izid izenačili. V razmiku 25 sekund sta domačega vratarja premagala Frederik Storm in Morten Poulsen. V drugi in tretji tretjini se mreži nista zatresli, v drugi minuti podaljška pa je dve točki Dancem zagotovil Peter Regin.

Švedi so gladko opravili z Italijani. Slednji so se na začetku druge tretjine z zadetkom Giovannija Morinija Švedom sicer približali na gol zaostanka (1:2), za mirnejše švedsko nadaljevanje pa je že nekaj minut pozneje poskrbel Jonas Brodin. Nato so naši zahodni sosedi popolnoma popustili, kar so Švedi izkoristili in dodobra napolnili njihovo mrežo. Zanimivo je, da nihče od švedskih hokejistov ni dosegel več kot gola, med strelce pa so se ob Brodinu vpisali še Victor Rajk, Philip Holm, Elias Lindholm, Lunus Omark, Carl Klinberg, Joel Eriksson Ek in John Klinberg.

SP elitne divizije, 5. kolo:

SKUPINA A:
Švedska - Italija 8:1 (2:0, 1:1, 5:0)
Rask 4., Holm 9., Brodin 30., Lindholm 41., Omark 51., C. Klingberg 55., Eriksson 57., J. Klingberg 59.; Morini 24.

Danska - Nemčija 3:2* (2:2, 0:0, 0:0, 1:0)
Storm 17., Poulsen 17., Regin 62.; Reimer 9., Macek 10.

Sobota:
Rusija - Slovaška
Latvija - ZDA

LESTVICA:
1. Rusija 11 točk
2. Švedska 10 (+1)
3. ZDA 9
4. Latvija 9
5. Nemčija 6 (+1)
6. Slovaška 4
7. Danska 4 (+1)
8. Italija 1 (+1)




SKUPINA B:
Češka - Slovenija 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Repik 3., Horak 10., 12., Kempny 23., Červenka 48.; Verlič 45.

Francija - Belorusija 4:3** (1:0, 1:2, 1:1, 0:0)
Treille 13., Fleury 21., Bellemare 53.; Pavlovič 27., Šarangovič 38., Kulakov 42.

Sobota:
Norveška - Finska
Kanada - Švica

LESTVICA:
1. Kanada 12 točk
2. Češka 10 (+1)
3. Švica 9
4. Norveška 7
5. Francija 7 (+1)
6. Finska 7
7. Belorusija 1 (+1)
8. Slovenija 1 (+1)

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.