Šport
46 ogledov

Španski golfist bežal pred sršeni: v vodo za življenje

Pablo Larrazabal srčeni napad jezero voda pobeg napad Youtube
Španski golfist Pablo Larrazábal je s skokom v vodo verjetno ušel hujšim poškodbam med odprtim prvenstvom Malezije v Kuala Lumpurju, kjer so ga napadli sršeni.

Medtem, ko je Pablo Larrazábal pri hodil proti peti luknji v Kuala Lumpurju, je začutil prvi pik na nosu. Kot se je izkazalo, je šlo za cel roj sršenov, ki so ga popikali po obrazu in glavi, medtem ko je sam nemočno krilil z rokami in obleko.

Če je sprva delovalo komično, je kmalu postalo jasno, da gre za resne težave, Larrazábal pa se je rešil s skokom v vodo. Ni se predal in po pomoči zdravniške službe mu je na usodni luknji uspel "birdie".

"Še nikoli me ni bilo tako strah"

"Bili so trikrat večji od čebele. Bili so ogromni in kakšnih trideset ali štirideset me jih je napadlo. Nisem vedel, kaj naj storim. Moj 'caddie' mi je rekel, da naj tečem, to sem tudi storil kot norec, toda sledili so mi, drugi igralci pa so mi zaklicali, da naj skočim v jezero," se je kasneje spominjal Larrazábal.

"Tekel sem proti jezeru, si sezul čevlje in se z vso hitrostjo vrgel v vodo. To je bil najbolj grozljiv trenutek v moji karieri, prav gotovo. Še nikoli me ni bilo tako strah. Kasneje so mi pomagali sodniki in zdravnik, dali so mi nekaj injekcij in mi rekli, da se sprostim. Po tem sem lahko nadaljeval brez pomoči, a brez sodnikov ne bi bilo mogoče, ker sem bil zelo vznemirjen."

Igral bo karseda hitro

Španec je drugi dan končal s 142 udarci, dvema pod parom igrišča, kar mu je omogočilo, da na OP ostane od nedelje. Toda zdaj ga čaka nova preizkušnja – moral se bo vrniti na "mesto zločina".

"Zdi se, da bom lahko igral do konca tedna, čeprav se moram jutri spet vrniti na isto mesto. Gotovo me bo strah in nisem gotov, kaj bom lahko storil. Jasno mi je le, da bom igral karseda hitro," je še dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.