Šport
29 ogledov

Španski hat-trick za zgodovino

španija nogometna reprezentanca proslava EPA
Brez poraza, z le enim prejetim zadetkom, brez prejetega gola v izločilnih bojih že vse od leta 2006 (1/8 finala SP), najvišja zmaga v finalu, Torres – zlati čevelj za najboljšega strelca Eura, Iniesta – MVP Eura.

Da, zastrašujoča dominacija Španije še kar traja. Z zlatimi črkami so se zapisali v zgodovino nogometa kot prva ekipa, ki ji je uspelo osvojiti že tretji veliki naslov zapovrstjo. Igra, ki so jo prikazali, morda za nekatere res ni bila najbolj gledljiva, je pa Del Bosque dokazal, da je taktika "tiki-taka" zelo učinkovita. Španci so bili na tem prvenstvu razred zase, le v predtekmovanju so imeli nekaj težav s poznejšimi finalisti Italijani, ki pa so bili tudi najprijetnejše presenečenje prvenstva. Ravno nasprotno, med največje poražence pa lahko vpišemo kar Nizozemce, ki so brez osvojene točke spakirali kovčke že v predtekmovanju. Naslednji večji dogodek bo mundial v Braziliji, na katerega se bo skozi kvalifikacije poskušala uvrstiti tudi Slovenija. Kdo ve, morda pa bomo prav mi tisti, ki lahko presenetimo in končamo vladavino Špancev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.