Šport
5959 ogledov

"Srečo imajo, da so živi"

Youtube
Kopica kolesarjev se na Dirki po Britaniji ni mogla izogniti neustrezno parkiranemu avtomobilu. Posledice so bile grozljive.

Najhuje jo je skupil Američan Brent Bookwalter (BMC Racing), ki je zaradi močnega trka v zadnji del parkiranega avtomobila moral v bolnišnico. "Brent je po izhodu iz ovinka zadel naravnost v avtomobil in pristal pri sopotnikovih vratih," je povedal ekipni zdravnik Scott Major. "Ni prebil vetrobranskega stekla, je pa utrpel močan udarec v glavo in ima manjši pretres možganov. Še naprej ga bomo opazovali," je dodal.

 | Avtor: Youtube Youtube
V nesreči so jo huje skupili kolesarji ekip Katjuše, BMC in Orice-Scott. Razlog za nesrečo, ki bi lahko imela precej tragične posledice, je bil nerodno parkiran avtomobil, v katerega je na grozo očividcev kot po tekočem traku trčilo več kolesarjev. 

"Pripeljalo je 50 kolesarjev in eden je poletel skozi vetrobransko steklo. Trije ali štirje kolesarji so obležali na tleh, okoli je bil cel kup koles. Potem so prišli rešilci," je povedal eden od očividcev, drugi pa je dodal: "Šokantno za videti. Srečo imajo, da so živi." 

Bookwalter je uradni izjavi zapisal, da se podrobnosti ne spomni. "Spomnim se zadnjega trenutka, ko sem zadel avto. Potem sem bil na tleh. Instinktivno sem se želel pobrati, a v glavi mi je rabijalo, počutil sem se omotičnega," je povedal ameriški kolesar, ki je dobil tudi nekaj šivov, podplutb in odrgnin.

"Razočaran sem, da ne morem nadaljevati dirke, obenem pa me veseli, da nisem utrpel nobenega zloma, tako da okrevanje ne bo preveč dolgotrajno. Seveda me boli, a lahko bi bilo precej huje," je zaključil Bookwalter.

Kolesarji so odgovornost za nesrečo pripisali organizatorjem. "Parkiran avtomobil je bil naravnost smešen. Krivi so organizatorji. Takšne stvari bi morali videti. Zelo nevarno," se je jezil Bookwalterjev moštveni kolega Ben Hermans.

Komentarjev 2
  • Janez_53 13:07 07.september 2017.

    Kateri butelj pa je podnaslovil članek z "Velik lapsus"??? Lapsus je nenamerna izgovorjena ali zapisana napaka, ki nastane zaradi raztresenosti ali nerodnosti govorca ali pisca!!!

Sorodne novice