Šport
25 ogledov

Štirikratni svetovni prvak ima novo ekipo

julien ingrassia sebastien ogier EPA
Svetovni prvak v reliju Sebastien Ogier je našel nove delodajalce.

Potem ko je Volkswagen še pred koncem letošnje sezone napovedal umik iz svetovnega prvenstva v reliju, se bo v prihodnji sezoni štirikratni zaporedni svetovni prvak Sebastien Ogier pridružil ekipi M Sport Ford. Novico, na katero so čakali vsi v dirkaškem svetu, je sporočilo moštvo M Sport. V njegovi novi ekipi bo sotekmovalec Estonec Ott Tänak.

Ogier je tako dobil tudi lepo darilo za 33. rojstni dan, ki ga bo praznoval v soboto. S Volkswagnom je Francoz v štirih letih privozil do 38 posamičnih zmag v SP, prevlado nemškega proizvajalca pa kronal z naslovi prvaka med letoma 2013 in 2016.

"Veliko novega bo v novi sezoni, a se že veselim. Vozili bomo novo generacijo dirkalnikov WRC, zame pa bo to nov začetek v novi ekipi," je po razkritju sodelovanja dejal Ogier za spletno stran novih delodajalcev.

Sezona 2017 se bo začela že kmalu, sredi januarja v monaški kneževini, zato veliko časa na privajanje ne bo imel. "Kmalu bomo šli v Monte Carlo in ne bo veliko priložnosti, da se navadim na svojo Fiesto WRC. A seveda bom dal vse od sebe. Prepričan sem, da lahko z M Sportom naredimo korak proti vrhu," je še dejal Francoz. Prve teste z novo ekipo je opravil po koncu letošnje sezone v Walesu in bil, kot so zapisali na spletni strani ekipe, navdušen.

Ogier je bil, potem ko je postalo jasno, da Volkswagen ne bo nadaljeval uspešne zgodbe v SP, tarča ostalih ekip, saj so si vsi želeli izkušenega dirkača, ki je od leta 2008 zbral ob 38 zmagah še 56 uvrstitev na zmagovalni oder in 475 zmag na posamičnih hitrostnih preizkušnjah.

"Še nikoli nismo šli na reli Monte Carlo v tako močni zasedbi. Če rečem, da sem samo vznemirjen pred novo sezono, bi bilo podcenjevalno. Verjamemo, da imamo izreden avto, zdaj pa tudi dva odlična voznika. Nikoli nismo skrivali, da si želimo sodelovati s Sebastienom, prepričan pa sem, da je naš avto Fiesta WRC tisti, v katerem lahko tudi ubrani naslov prvaka," pa je dejal vodja ekipe Malcolm Wilson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.