Šport
33 ogledov

Stopničke za Justina, D. Prevc sedmi

Rok Justin EPA
Dva Slovenca sta na drugi tekmi celinskega pokala na Tirolskem posegla v prvo deseterico.

Slovenski smučarski skakalec Rok Justin, drugi v skupnem seštevku celinskega pokala, je na drugi tekmi v avstrijskem Stamsu skočil še mesto višje kot na prvi in osvojil tretje mesto. Po prvi seriji je s skokom dolgim 112 metrov zaostajal le za včerajšnjim in kot se je kasneje izkazalo tudi današnjim zmagovalcem, Nemcem Markusom EIsenbichlerjem.

V drugi seriji je Gorenjec pristal pri 109,5 metra, prehitel ga je domači as Stefan Kraft, kar je pomenilo končno tretje mesto.

Vnovič je zmagal Eisenbichler, ki je bil v obeh serijah najboljši, na koncu pa je imel 6,5 točk prednosti pred Kraftom. S 16. mesta po prvi seriji je med deseterico končal Domen Prevc, ki je s 110 metri v finalu napredoval na sedmo mesto. Preostali Slovenci se niso uvrstili v finalno serijo. Miran Zupančič je bil 32., Matjaž Pungertar 36., Tilen Bartol 37., Andraž Pograjc pa 39.

Justin v igri za zmago

Karavana celinskega pokala se bo prihodnji konec tedna pomerila v Wisli, zaključek poletne sezone pa bo na sporedu zadnji dan septembra in prvi dan oktobra v Klingenthalu.

Pred zadnjimi štirimi tekmami ima Eisenbichler 43 točk prednosti pred Justinom, Bartol je sedmi, Peter Prevc z dvema zmagama na tekmah v Kranju pa deveti.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.