Šport
35 ogledov

Suárez prvič po mundialu za Urugvaj

Luis Suarez Urugvaj EPA
Zvezdnik urugvajske nogometne reprezentance Luis Suárez je prvič po zloglasnem ugrizu na minulem svetovnem prvenstvu v Braziliji spet v izbrani vrsti.

Urugvajski selektor Oscar Tabarez je Luisa Suáreza, ki je poleti oblekel dres Barcelone, a zanjo na uradni tekmi še ni zaigral, vpoklical za prijateljski tekmi proti Savdski Arabiji in Omanu.

Sedemindvajsetletni Suárez bo tako lahko zaigral 11. oktobra v Savdski Arabiji in tri dni pozneje v Omanu. A na naslednjih osmih tekmah Južnoameričanov tako v tekmovanju Copa America 2015 kot v kvalifikacijah za mundial 2018 Suárez zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa) ne bo smel igrati.

Za Blaugrano 26. oktobra

Prvenec v dresu Barcelone, ki je poleti za Suáreza angleškemu Liverpoolu odštela 80 milijonov evrov, bo Urugvajec doživel 26. oktobra, ko mu poteče kazen prepovedi igranja, ki mu jo je naložila Fifa na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Takrat je Suárez na obračunu z Italijo v ramo ugriznil Giorgia Chiellinija.

Sprva mu je Fifa prepovedala igrati in trenirati z ekipo, vendar je Mednarodno športno razsodišče Cas v Lozani odločilo, da je Fifina kazen pretirana, Suárez pa lahko trenira in tudi igra prijateljske tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.