Šport
455 ogledov

Tekmecu Rogliča in Pogačarja operirali obe koleni

nairo quintana Epa
Kolesarski zvezdnik bo lahko takoj začel z rehabilitacijo.

Kolumbijskemu kolesarju Nairu Quintani so v francoskem Lyonu operirali obe koleni. Kirurška posega sta bila lažje narave, tako da bo tekmovalec ekipe Arkea-Samsic lahko hitro začel rehabilitacijo in priprave na naslednjo sezono. Letošnjo je zaradi poškodbe na dirki po Franciji predčasno končal.

Sprva so sumili, da so poškodbe težje, a izkazalo je, da ima kolesar v obeh kolenih počen hrustanec.

Nairo Quintana Zaključil Šport Veliki konkurent Pogačarja in Rogliča mora na operacijo

"Po nekaj dnevih odmora bom lahko začel rehabilitacijo. Ne bom dolgo brez kolesa, prepričan sem, da se bom dobro pripravil za naslednjo sezono in bil v njej močan. Verjamem, da bo leto 2021 leto uspehov," je cyclignews.com citiral nekdanjega zmagovalca Gira in Vuelte, ki se bo naslednji teden vrnil domov, kjer bo preživel zimo.

Quintana se je poškodoval med odmorom zaradi pandemije novega koronavirusa. V Kolumbiji ga je zbil tovornjak, potem ko je bilo videti, da je poškodbe zacelil, so se začele bolečine v kolenu. Zaradi njih je odstopil z dirke Criterium du Dauphine.

V 13. etapi Toura je še enkrat padel, kot sam pravi, od takrat ni več mogel računati na dobro uvrstitev. Nekaj dni pozneje je prišel v središče pozornosti še zaradi dopinške preiskave, a je sam očitke zavrnil.

quintana pogačar Preiskava Šport Injekcijska oprema v sobi kolesarskega zvezdnika
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice