Šport
19 ogledov

Teniški obračun brez zmagovalca

žemlja kavčič ekshibicija kranj
1/12
Saša Despot
Najboljša slovenska teniška igralca, Grega Žemlja in Blaž Kavčič, sta se v Kranju pomerila na ekshibicijskem obračunu, ki ga je organiziral Teniški klub Triglav Kranj. Igralca sta postregla z nekaj vrhunskimi izmenjavami, na koncu pa sta se razšla z neodločenim izidom.

Grega Žemlja in Blaž Kavčič se aktivno pripravljata na začetek nove sezone. Najboljša slovenska tenisača sta v ta namen zaigrala na ekshibicijskem obračunu v Kranju, kjer sta se razšla z neodločenim izidom. Prvi niz je bolje začel Kavčič, ki je hitro povedel z 2:0 in se v tretji igri dokopal še do izenačenja, preden se je Žemlji uspelo vpisati na rezultatsko tabelo. Sledilo je nekaj uspešno dobljenih servisnih iger, pri vodstvu Kavčiča s 4:2 pa je vajeti prevzel Žemlja. Kranjčan je dobil štiri zaporedne igre in osvojil prvi niz (6:4).

V drugem nizu je bila zgodba podobna. Znova je prvi udarec zadal Kavčič, ki pa mu prednosti še drugič ni uspelo zadržati. V osmi igri je serviral za vodstvo s 5:3, vendar je najvišje uvrščeni slovenski tenisač rezultat poravnal na 4:4. Ljubljančan pa ni popuščal in po napetem boju v dvanajsti igri vendarle prišel do niza (7:5).

Začela resno, končala sproščeno

V prvem nizu sta igralca uprizorila zelo napadalen tenis, kjer ni bilo prostora za šalo. V drugem je bilo na igrišču nekaj več sproščenosti, oba pa sta navduševala z bogatim teniškim znanjem. Dvoboj iz osnovne črte se je večkrat preselil znotraj igrišča, kjer sta dokazala, da znata udariti tudi vole, medtem ko je Kavčič poskrbel celo za udarec med nogami (angleško: tweener). ''Dogovor je bil, da igrava resno in gledalcem pokaževa, kaj znava,'' je po tekmi povedal 25-letni Kavčič, ki se vrača po poškodbi hrbta.

Dobrodelni namen

Dogodek je bil dobrodelno obarvan, gledalci pa so z nakupom srečke sodelovali v nagradnem žrebanju z lepimi nagradami. Srečni nagrajenci so prejeli paket teniških ur v Teniškem klubu Triglav Kranj, dva najbolj srečna pa sta domov odnesla lopar Blaža Kavčiča oziroma Grega Žemlje. Denar od prodanih srečk bo namenjen teniški šoli, ki je še pred začetkom obračuna pokazala, kako številen je podmladek slovenskega tenisa na Gorenjskem.

Ekshibicijski obračun, Kranj:

Grega Žemlja (Slo) : Blaž Kavčič (Slo) 6:4, 5:7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.