Šport
529 ogledov

Težavam ni videti konca, Vujović izgubil aduta

slovenska rokometna reprezentanca Slovenija Egipt Rio 2016 rokomet EPA
Slovenska rokometna reprezentanca na prihajajočem EP ne bo mogla računati na enega glavnih adutov.

Zvezdnik Barcelone Jure Dolenec ne bo zaigral na EP 2018 na Hrvaškem. Kljub velikim naporom koleno še ni pripravljeno na takšne obremenitvi, zato bi igranje predstavljalo preveliko tveganje.

Dolenec, nekdanji član Loke, Gorenja in Montpellierja, je v prvi polovici novembra prestal operacijo meniskusa, njegov aktualni klub pa je takrat sporočil, da naj bi okrevanje trajalo približno tri mesece.

Po operaciji se je 29-letnik posvetil intenzivni rehabilitaciji in vse do zadnjega trenutka upal na drugačen razplet, vendar mu sreča ni bila naklonjena. Kljub velikim naporom so izvidi pregledov, ki jih je v ponedeljek opravil v Barceloni, pokazali, da koleno še ni nared in da bi igranje na SP predstavljalo možnost dodatne, hujše poškodbe. Z oceno španskih strokovnjakov so se trinjali tudi v slovenskem taboru.

Veselin Vujović Francija Slovenija SP v rokometu polfinale Pa ne že spet! Šport Velik udarec za Vujovića in bronaste Slovence

"Prve ocene po operaciji so bile, da bom za okrevanje potreboval približno tri mesece, zaradi česar smo takoj iskali dodatne rešitve, s katerimi bi bil čas rehabilitacije krajši. Na pregledu v Barceloni so zdravniki ugotovili, reprezentančna zdravstvena služba pa to tudi potrdila, da je stanje kolena boljše od pričakovanega, ni pa še v tako dobrem stanju, da bi lahko igral na visoki ravni, zaradi česar bom moral, na žalost, to evropsko prvenstvo izpustiti. Zelo sem razočaran, saj ne vem, če bom imel še kdaj priložnost igrati na takem turnirju tako blizu Slovenije in pred tako velikim številom naših navijačev. Verjamem, da bodo fantje igrali zelo dobro in si želim, da jih Slovenci podprejo v čim večjem številu," je sporočil Škofjeločan.

Jure Dolenec | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Razočaran je bil tudi slovenski selektor Vujović. "Bali smo se, da Jure Dolenec ne bo pripravljen na evropsko prvenstvo in to se je zdaj tudi zgodilo. Gre za veliko izgubo za našo reprezentanco, imajo pa zdaj mlajši igralci priložnost da se dokažejo ter pokažejo, da imajo moč ter voljo na čim boljši način nadomestiti Dolenčevo odsotnost. Ob tem tudi pričakujemo, da bo stanje Vida Kavtičnika boljše in da bo lahko zaigral na prvenstvu. Časa za slabo voljo nimamo, vedno smo pripravljeni za borbo in videli bomo, kam nas bo to poneslo," je dejal.

veselin vujović | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice