Šport
23 ogledov

Težave pri Leedsu

Massimo Cellino EPA
Italijan Massimo Cellino, lastnik Leeds Uniteda, pri katerem je Darko Milanič postal novi trener, se je znašel v težavah zaradi obsodbe glede utaje davkov.

Cellinovo mesto na čelu lastnika Leedsa je resno ogroženo, piše Guardian. Italijanska sodnica je namreč razsodila, da se je Cellino leta 2012 izognil plačilu uvoznega davka za svojo jahto Neile v vrednosti 390.000 evrov. Cellino je bil za to dejanje obsojen že v začetku leta, a se je na razsodbo pritožil.

Celotna pisna sodba v zadevi Niele, ki jo je videl britanski časnik Guardian, navaja, da "ni bilo nobenega dvoma o tem, da se je (Cellino) hotel izogniti plačilu davka". Sodnica s Sardinije Sandra Lepore je v šest strani dolgem dokumentu zapisala, da je italijanski poslovnež uporabil ameriško podjetje Freetime Miami LLC za nakup jahte, Cellino pa se je na ta način izognil plačilu uvoznih dajatev v Italiji.

Stolček Cellina kot lastnika Leedsa se zato zdaj maje, saj lahko v angleški ligi izključijo posameznike, ki "so obsojeni kriminalnih oziroma nepoštenih dejanj". Predstavniki angleške lige še niso pridobili pisne obrazložitve v primeru Niele in tako še vedno čakajo na uradno razlago, če je šlo za "nepošteno dejanje". Ampak glede na to, da so v začetku leta, ko je Cellino hotel kupiti Leeds, preprečili to prav zaradi tega primera, obstaja možnost, da bodo italijanskemu mogotcu vzeli lastništvo nad klubom. Nekdanji lastnik italijanskega Cagliarija je sicer Leeds prevzel aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.