Šport
21 ogledov

Tina tokrat brez rekorda

Tina Šutej ima v lasti tretji izid sezone. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Tina Šutej je v letošnji sezoni že popravila slovenski državni rekord v skoku s palico, kar pa ji ni uspelo na ameriškem študentskem prvenstvu, kjer je osvojila drugo mesto (4,45 m)

Tina Šutej (Mass Ljubljana), slovenska rekorderka v skoku s palico, je tretji dan vseameriškega državnega atletskega prvenstva NCAA (prva divizija) v mestu Des Moines v Iowi zasedla drugo mesto. V tretjem poskusu je preskočila 4,45 metra.

Zmagala je Američanka Melissa Gergel s prav tako 4,45 m, vendar je to višino zmogla v prvem skoku. Tretja je bila Grkinja Katerina Stefanidi (4,40 m).

Nina Kokot (Velenje) je prvi dan prvenstva NCAA v skoku v daljino skočila 6,47 metra in zasedla šesto mesto.

Šutejeva je imela v dokaj slabem vremenu, dan prej so morali zaradi hude nevihte celo odpovedati in prestaviti del tekmovanj, nekaj težav že na začetnih višinah. Letvico na 4,10 m je preskočila drugič, 4,20 m pa tretjič. Višino 4,30 m je zmogla prvič, 4,35 in 4,40 pa drugič. Potem ko je preskočila 4,45 m v tretjem poskusu, na 4,50 m ni bila več uspešna.

Na univerzitetni tekmi v mestu Athens na jugovzhodnem delu ZDA je 14. maja s 4,61 metra za deset centimetrov izboljšala svoj slovenski rekord, dosegla pa je tudi ameriški študentski rekord. S tem izidom je še vedno tretja v tej sezoni na svetu. Pred njo sta le Brazilka Fabiana Murer (4,70 m) in Poljakinja Anna Rogowska (4,68 m).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.