Šport
175 ogledov

To je bil več kot navaden dvoboj

Eugenie Bouchard EPA
Eugenie Bouchard je proti Mariji Šarapovi odigrala dvoboj, ki je pomenil nekaj več.

"Morali bi jo vreči iz športa, ne pa da ji dajejo povabila na turnirje, Kakšno je to sporočilo? Goljufajte, mi pa vas bomo veselo pričakali ob vrnitvi," je ob vrnitvi Marije Šarapove na teniška igrišča izjavila Eugenie Bouchard, ki ni dolgo čakala na svoj prvi dvoboj z Rusinjo, ki je 15 mesecev pavzirala zaradi uporabe nedovoljenega poživila.

Igralki sta se pomerili v 2. krogu Madrida, od prvega udarca pa se je videlo, da ne gre za povsem navaden obračun. "Pred dvobojem so do mene prišle igralke s katerimi se sicer ne družim. Dobila sem tudi veliko sporočil iz teniškega sveta, vsi so navijali zame. Želela sem zmagati! Zaradi sebe, a tudi zaradi vseh njih. Številna dekleta na touru razmišljajo podobno kot jaz, a se bojijo izjaviti kaj proti močni Šarapovi," je po dvoboju, ki ga je dobila s 7:5, 2:6 in 6:4 dejala Kanadčanka. Pred novico o dopingu je bila Šarapova sicer njena vzornica.

Mnogi so se spraševali, ali si bosta tekmici po dvoboju segli v roke. To se je zgodilo, a pogledi bi lahko v tem trenutku ubijali. "Izgubila sem, vseeno je proti komu. Ne morem biti srečna. Sem razočarana, a ne bom odnehala. Zaradi vsega tega bom še boljša in bom osvajala turnirje za grand slam," pa je povedala Šarapova.

Čeprav je večina njenih sponzorjev ob začetku škandala napovedovala prekinitev sodelovanja z Rusinjo, se to ni zgodilo. Prav nihče od pokroviteljev ni potegnil te poteze, sodelovanje z Nikom je sicer v tem času Šarapovi prineslo 14 milijonov dolarjev.

Nekateri zdaj upajo, da Rusinji povabila ne bodo izdali vsaj pri Wimbledonu, ki po britanski navadi da veliko na svoj ugled. A ker je eden od pokroviteljev turnirja na sveti travi Evian, se to ne bo zgodilo. Ista multinacionalka namreč sodi tudi med največje tri sponzorje ruske teniške igralke.

"Morda bi morali razmisliti o posledicah svoje odločitve. Povedal sem že, kaj si mislim o tem. Organizatorji sicer naredijo vse, da bi prodali čim več vstopnic," je o povabilih, ki jih prejema Šarapova, sicer izjavil prvi lopar moškega tenisa Andy Murray.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.