Šport
24656 ogledov

To je novi trener Novaka Đokovića, močno je povezan s Slovenijo

Novak Đoković in Nenad Zimonjić Profimedia
Novak Đoković sodeluje z novim trenerjem. Ta pa je slovenski športni javnosti zelo dobro znan.

Srbski teniški igralec Novak Đoković je javnost presenetil pretekli mesec, ko se je razšel z dolgoletnim trenerjem, Hrvatom Goranom Ivaniševićem, s katerim sta sodelovala skoraj pet let. 

Zdaj pa so Noleta na igriščih Monte Carla na treningu opazili v družbi 47-letnega rojaka Nenada Zimonjića. Đoković sicer uradno Zimonjića še ni predstavil kot trenerja, so pa kamere in bliskavice fotoaparatov oba Beograjčana skupaj že ujele na igriščih Monte Carla, kjer se začenja prestižni peščeni masters. Kot poroča Eurosport, po teniških koluarjih krožijo govorice, da bo Đoković Zimonjića tudi kmalu uradno predstavil kot novega trenerja. 

"Dobro se poznava že več kot 20 let. Vedno mi je bil kot nekakšen starejši brat. Mentor, prijatelj, ki mi je vedno skušal pomagati kot človeku in kot igralcu," je za Eurosport dejal Đoković. 

1/4
Profimedia

"Ko sem prenehal z Goranom, sem pričel priprave na peščeno sezono v Belgradu in tudi on je bil tam. Prišel je na igrišče, uživala sva v skupnem delu in tako sem ga vprašal, ali bi se mi pridružil v Monte Carlu za nekaj tednov," je začetke sodelovanja z Zimonjićem opisal Đoković. 

"Iz tega skušava potegniti čim več. Daje mi zares uporabne nasvete, s katero skušam najti pravi položaj na igrišču, ko se približam mreži, in to je nekaj, v čemer nisem najboljši, saj ne igram toliko tekem dvojic," je skupno sodelovanje še opisal Đoković in dodal: "In Nenad je bil eden najboljših igralcev dvojic na svetu, osvojil je veliko grand slamov in turnirjev, bil je tudi številka 1 med dvojicami."

Ko govorimo o Zimonjiću, govorimo o specialistu za igro dvojic. In prav na takšen način je zelo močno povezan s Slovenijo. Z njim v paru je namreč svoje največje uspehe v karieri dvojic dosegla slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik. Skupaj sta leta 2006 osvojila grand slam v Parizu (Roland Garros), nato pa naslednji dve leti z njim izgubila prav na zadnji stopnički Roland Garrosa. Še pred tem sta se leta 2005 skupaj prebila v finale US Opna. Leta 2010 sta v Parizu na Roland Garrosu ponovno pokorila vso konkurenco, leta 2011 pa znova izgubila v finalu. 

Katarina Srebotnik in Nenad Zimonjić (leta 2010) | Avtor: Profimedia Profimedia

Skupno je Katarina Srebotnik v mešanih dvojicah osvojila kar pet grand slam turnirjev, v konkurenci ženskih dvojic pa enega (Wimbledon 2011 v paru s Kveto Peschke). 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1