Šport
19 ogledov

To se mu ni zgodilo še nikoli

tomaš berdych Profimedias
Nenavadni izidi so zaznamovali osmino finala teniškega mastersa v Rimu.

V večnem mestu so v četrtek potekali obračuni osmine finala zadnjega peščenega mastersa pred OP Francije. Za največje presenečenje dneva je poskrbel belgijski tenisač David Goffin, ki je v pičlih 49 minutah z dvojno kravato (6:0, 6:0) premagal dolgoletnega člana najboljše deseterice Tomaša Berdycha

Češki tenisač in nekdanji finalist Wimbledona (2010) še nikoli v karieri ni izgubil brez osvojene igre, bodisi v konkurenci posameznikov bodisi dvojic. Profesionalec je postal leta 2002, tako bolečega poraza pa ni doživel niti na mladinskih turnirjih pod okriljem Mednarodne teniške zveze (ITF).

Berdych je dobil vsega 15 točk, od tega le sedem na svoj začetni udarec. Na prvi servis je bil 35-odstotno uspešen (6/17), na drugega le sedem (1/15). Nerazpoložen je bil tudi na returnu, kjer je na Goffinov prvi začetni udarec dobil le deset odstotkov točk (2/21), na drugega pa 50 (6/12).

Berdych je prvi tenisač najboljše deseterice po letu 2005, ki je izgubil z dvojno kravato. Pred enajstimi leti je Roger Federer na zaključnem turnirju v Šanghaju s 6:0, 6:0 premagal Gastona Gaudia.

Đoković po kravati pritisnil na plin

Presenetljivo pa se je razpletel prvi niz med Novakom Đokovićem in Thomazom Belluccijem. Slednji je začel udarno in uvodni niz s prvim igralcem sveta dobil z izidom 6:0. Đokoviću je tako zavezal prvo kravato po letu 2012, ko je to v finalu mastersa v Cincinnatiju uspelo Federerju.

Najboljši tenisač sveta se je v nadaljevanju zbral in slavil s kočnim izidom 0:6, 6:3, 6:2. V četrtfinalu se bo pomeril z Rafaelom Nadalom, ki je v treh nizih ugnal Nicka Kyrgiosa.

Gledalci so bili kravati priča tudi na obračunu Andyja Murrayja in Jeremyja Chardyja. Britanski tenisač je slavil prepričljivo z izidom 6:0, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.