Šport
20 ogledov

Top 10 razočaranj rednega dela SP

1/11
Žurnal24 main
Končan je skupinski del SP 2010, kar pomeni, da je že čas za prve analize. Za vas smo pripravili pregled desetih največjih razočaranj dosedanjega poteka mundiala v Južnoafriški republiki.

10. Igra španske reprezentance
Čeprav so Španci na koncu osvojili celo prvo mesto v skupini H, so razočarali številne ljubitelje nogometa, ki so od furie pričakovali precej bolj atraktivno in neustavljivo igro. Njihove neprepričljive igre v skupinskem delu so jih stale vloge prvega favorita turnirja.

9. Grčija
Čeprav je četa Otta Rehagla že daleč od svoje forme iz leta 2004, ko so se povzpeli na evropski vrh, so številni nogometni strokovnjaki, tudi zaradi razmeroma lahke skupine, v osmini finala ob Argentini pričakovali prav Grke.

8. Slonokoščena obala
Čeprav je imela Slonokoščena obala v rednem delu mundiala od vseh afriških ekip najtežje delo, njihov izpad na domači celini velja za veliko razočaranje. Sloni veljajo namreč za najboljšo afriško ekipo.

7. Danska
Danski mediji so sicer že pred prvenstvom poudarjali, da je to najslabša danska ekipa zadnjih dveh desetletij, kljub temu pa so, še zlasti po zmagi nad Kamerunom, vsi pričakovali njihov preboj v drugi krog. To se ni zgodilo, še več, Japonska je pravzaprav z lahkoto opravila z Bendtnerjem, Aggerjem in ostalimi in Danska je morala prvič v svoji zgodovini domov že po skupinskem delu tekmovanja.

6. Srbija
Srbija je za letošnji mundial sestavila ekipo odličnih posameznikov, ki igrajo najpomembnejše vloge po številnih slovitih evropskih klubih. Po prvih dveh srečanjih in zmagi nad Nemčijo so imeli celo najbolj ugodno izhodišče od treh reprezentanc, ki so se realno potegovale za napredovanje, toda prepričljiv poraz proti Avstralcem ni šokiral samo njihovih navijačev.

5. Južnoafriška republika
Čeprav je bila domača vrsta pravzaprav najnižje rangirana afriška ekipa na turnirju, se je zgodilo prvič v zgodovini svetovnih prvenstev, da se gostiteljem ni uspelo prebiti v drugi krog tekmovanja. Upajmo, da se to ne bo preveč poznalo na vzdušju na stadionih.

4. Kamerun
Številni ljubitelji afriškega nogometa so veliko stavili prav na leve, ki pa so po dveh uvodnih porazih postali prva ekipa od vseh 32 udeleženk brez možnosti za napredovanje. Dokaj slabo je barve svoje domovine branil tudi prvi zvezdnik Kameruna, Samuel Eto'o.

3. Jabulani in vuvuzele
O uradni žogi prvenstva ne bomo izgubljali preveč besed, saj je bilo veliko povedanega že v preteklih tednih. Upajmo, da se bodo iz svojih napak kaj naučili tudi proizvajalci in vodstvo Fife. Podobno je tudi z zdaj že zloglasnimi vuvuzelami, ki so popolnoma uničile navijaško vzdušje na večini tekem. Morda bodo po izpadu domače vrste vendarle nekoliko potihnile in bomo lahko končno prisluhnili prelepim navijaškim napevom.

2. Francija
Francoska reprezentanca je nekaj podobnega doživela že pred osmimi leti v Južni Koreji in na Japonskem, ko se je kot branilka naslova prav tako poslovila že po skupinskem delu. Kljub temu pa je letošnji debakel z vsemi razprtijami znotraj ekipe vrezal nekaj zares globokih ran v celoten francoski nogomet.

1. Italija
Sicer se ni zgodilo prvič, da bi branilec naslova domov odpotoval že po rednem delu, toda Italijani so ga tokrat resnično polomili. Skupina F je po vseh možnih kriterijih veljala za najlažjo skupino prvenstva, azzurri pa so proti ekipam, ki na Fifinni lestvici zasedajo 31., 34. in 78. mesto, dosegli vsega dve točki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.