Šport
16 ogledov

Tragični dogodki na ledu

Richard Zednik in Olli Jokinen Žurnal24 main
Gledalci v Buffalu so bili ponovno priča nevarni poškodbi. Skupil jo je slovaški reprezentant Richard Zednik. To pa ni prvi primer takšne poškodbe na ledenih ploskvah.

Na tekmi med ekipama Buffalo Sabres in Florida Panthers jo je huje skupil slovaški reprezentant Richard Zednik . Ob naletu napadalca Sabelj Clarcka McArthurja na Ollija Jokinnena je slednji z drsalko zadel svojega soigralca in mu prerezal vrat. Zednik je sam prirsal do klopi, na pomoč pa so mu hitro priskočili trener in zdravnika obeh moštev. Kasneje je bil prepeljan v bolnišnico, njegova stanje je sedaj stabilno. "Po dogodku nisem več razmišljal o tekmi. Želel sem ga spremljati v bolnišnico," je po zadnem pisku sirene povedal pretreseni Jokinnen.

 
 

Po dogodku nisem več razmišljal o tekmi. Želel sem ga spremljati v bolnišnico.

Olli Jokinen

 
Oživeli so spomini
Navijači Buffala so bili pred 19. leti priča podobnemu dogodku, skupil pa jo je domači vratar Clint Malarchuk. Ob njegovi poškodbi, vrat mu je z drsalko prerezal Steve Tuttle, je devet gledalcev v dvorani omedlelo, dva sta doživela srčni napad, njegova soigralca pa sta izpraznila vsebino želodcev na ledeno ploskev. Tudi Malarchuk je sam odrsal z ledu. "Srečanje je po televiziji spremljala moja mati in nisem želel, da me vidi umreti na ledu," je kasneje povedal nesrečni vratar. Temu so le s težavo rešili življenje, za zaprtje njegove rane pa je bilo potrebnih kar 300 šivov.

Smrtna primera
Podoben dogodek se je leta 1995 zgodil tudi na Švedskem, hokejist Bengt Akerblom pa je umrl zaradi prevelike izgube krvi. Tudi v ligi NHL so se že srečali s smrtjo na ledu.Leta 1968 je na tekmi med ekipama Minnesota North Stars in Oakland Seals umrl Bill Masterton. Na led sta ga podrla dva igralca, hokejist pa je z glavo tako silovito udaril ob ledeno ploskev, da je dva dni kasneje umrl v bolnišnici. Smrt 29-letnega igralca je povzročila, da je vodstvo lige NHL igralce pozvalo k nošenju čelad. Ta je postala obvezen del opreme šele v sezoni 1979/80.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.